Може да буде, ал’ не мора да значи

Сам наслов овог текста је, можемо рећи, укратко и одговор за јавност у Мерошини која је ових дана узбуркана због захтева групе одборника који траже одржавање ванредне седнице СО Мерошина.

Оно што је сигурно  је да је захтев званично предат и да ће седница ускоро морати да буде одржана. Да подсетимо, захтев је потписало 22 одборника, 10 одборника СПС-а, 4 одборника Јединствене Србије, 2 одборника СРС-а, 5 одборника СНС-а и један одборник ДСС-а.

На дневном реду ове седнице је смена актуелног председник Скупштине Горана Микића, али се међу политичарима гласно говори да је по среди смена актуелне председнице општине Сање Стајић. Из извора блиских потписницима смо сазнали да је главни разлог тај што се Стајићева сукобила са повереником СНС-а у Мерошини Срђаном Ђорђевићем, али и лош рад у протеклом периоду. Исти извор наводи да је Сања Стајић искључена из странке. “Ја званично податак о искључењу немам, то су дезинформације и врло је некоректно да на такав начин по интернету пише повереник ОО Срђан Ђорђевић са лажних профила” рекла је Сања Стајић. “Ако он има такву информацију, Извршни одбор би требало и мени да пошаље решење или одлуку. А са друге стране, ја као члан СНС-а имам право да се жалим на такву одлуку,” закључује Стајићева. Она је на крају додала, да што се тиче скупштинске већине,  повереник Ђорђевић покушава да направи већину са опозиционим одборницима, а да је чак седморо одборника СНС-а, од њих 10 на њеној страни.

Иначе, ових дана друштвеним мрежама круже разне гласине и оптужбе и са једне и са друге стране. Наредни дани ће највероватније дати одговор на све недоумице око смена или останка на власти актуелног руководства  у Мерошини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *