Milica iz Doljevca i Vasa iz Malošišta među pohvaljenim učenicima literarnog konkursa Učiteljskog društva Niš

Na nedavnoj svečanoj Akademiji povodom obeležavanja jubileja Učiteljskog društva Niš, 140 godina postojanja, u prostorijama Učiteljskog doma u Nišu dodeljene su nagrade i pohvalnice učenicima koji su učestvovali na literarnom konkursu „Moj učiteLJ/ učiteLjica“, a koji je bio raspisan povodom ovog jubileja. Pohvalnicama, za literarne radove, nagrađeni su učenici Milica Stojanović učenica I razreda škole u DoLjevcu i Vasilije Živković učenik II razreda škole u Malošištu, a mentor je bila učiteljica Danijela Mitrović. Učiteljica prvog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu  Jelena Vučić kaže da je konkurs bio otvoren za sve učenike osnovnoškolskog uzrasta i da je njena učenica dobila pohvalnicu u kategoriji literarnih radova za učenike prvog i drugog razreda kao i da je  mala Milica pokazala izuzetno literarno umeće.

Učiteljica Jelena Vučić dodaje da se u svakodnevnom radu trudi da kod učenika razvija veru u sopstvene sposobnosti i nastoji da im usadi uverenost da će zalaganje i posvećenost u nekoj aktivnosti dovesti do uspeha što je i rezultiralo nagradom učenice prvog razreda Milice koja je na kreativan i zanimljiv način napisala sastav.

  • Povodom obeležavanja 140 godina postojanja Učiteljskog društva Niš bio je raspisan konkurs za literarne radove učenika na temu „Moj učiteLJ/ učiteLjica“ na kom je učenica prvog razreda Milica Stojanović iz Doljevca dobila pohvalnicu u kategoriji učenika 1. i 2. razreda na republičkom nivou, a kako su radovi pristizali iz cele Srbije ovo je veliki uspeh za našu školu- kaže učiteljica Jelena.

Dodaje da joj je izuzetna čast što su učestvovali na jednom ovakvom konkursu koji omogućava deci da od ranog školskog uzrasta iskažu svoj talenat i nadarenost za pisanje.

  • Jako sam srećna i ponosna što u mom odeljenju imam učenike koji su iskazali razne talente, a pored Milice koja je izuzetno vešta sa rečima, elokventna i nadarena za pisanje, deca su iskazala i talenat za crtanje, tako da su radovi nastali na temu „Naš vojnik, naš heroj“ poslati na nagradni konkurs i nadam se uspehu dece- ističe Jelena Vučković.

Kaže da je ovo početak uspeha i da će u narednom periodu tek učestvovati na raznim takmičenjima u nagradnim konkursima i nada se da će osvajati nagrade.

Milica Stojanović iz Doljevca, nagrađena učenica, kaže da je literarni sastav pisala uz pomoć tate, ali da je ideja bila njena.

  • Nije mi bilo teško da napišem sastav o učiteljici jer je jako volim i volim kako ona radi sa nama. Ona nas svakodnevno upućujte na pravila lepog ponašanja, neguje toleranciju, poverenje i lepo ponašanje, uvažava naš trud i lepo ponašanje. Učiteljica nas podstiče da slobodno pitamo i kažemo šta mislimo i redovno nam skreće pažnju što nije lepo- kaže Milica.

Dodaje da im učiteljica pomaže  da nauče novo gradivo, da shvate nove reči i značenja i da imaju dosta igre i zajedničkih aktivnosti na času.

Učiteljica Jelena kaže na kraju razgovora da se zahvaljuje Učiteljskom društvu Niš koje je dodelilo pohvalnicu za literarni rad  Milici Stojanović i ističe da je ovo samo dodatni vetar u leđa da i se u svom radu trudi da probudi detetovu radoznalost jer se na taj način razvija motivacija za saznavanjem i usvajanjem novih znanja, a koji su  preduslov uspešnog učenja. I kako ističe, pozitivan stav prema školi, učiteljici i učenju za dete je značajan preduslov za razvoj pozitivne motivacije i prihvatanje škole i školskih obaveza, a samim tim i za razne uspehe na takmičenjima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *