Милица из Дољевца и Васа из Малошишта међу похваљеним ученицима литерарног конкурса Учитељског друштва Ниш

На недавној свечаној Академији поводом обележавања јубилеја Учитељског друштва Ниш, 140 година постојања, у просторијама Учитељског дома у Нишу додељене су награде и похвалнице ученицима који су учествовали на литерарном конкурсу „Мој учитеЉ/ учитеЉица“, а који је био расписан поводом овог јубилеја. Похвалницама, за литерарне радове, награђени су ученици Милица Стојановић ученица И разреда школе у ДоЉевцу и Василије Живковић ученик ИИ разреда школе у Малошишту, а ментор је била учитељица Данијела Митровић. Учитељица првог разреда ОШ „Вук Караџић“ у Дољевцу  Јелена Вучић каже да је конкурс био отворен за све ученике основношколског узраста и да је њена ученица добила похвалницу у категорији литерарних радова за ученике првог и другог разреда као и да је  мала Милица показала изузетно литерарно умеће.

Учитељица Јелена Вучић додаје да се у свакодневном раду труди да код ученика развија веру у сопствене способности и настоји да им усади увереност да ће залагање и посвећеност у некој активности довести до успеха што је и резултирало наградом ученице првог разреда Милице која је на креативан и занимљив начин написала састав.

  • Поводом обележавања 140 година постојања Учитељског друштва Ниш био је расписан конкурс за литерарне радове ученика на тему „Мој учитеЉ/ учитеЉица“ на ком је ученица првог разреда Милица Стојановић из Дољевца добила похвалницу у категорији ученика 1. и 2. разреда на републичком нивоу, а како су радови пристизали из целе Србије ово је велики успех за нашу школу- каже учитељица Јелена.

Додаје да јој је изузетна част што су учествовали на једном оваквом конкурсу који омогућава деци да од раног школског узраста искажу свој таленат и надареност за писање.

  • Јако сам срећна и поносна што у мом одељењу имам ученике који су исказали разне таленте, а поред Милице која је изузетно вешта са речима, елоквентна и надарена за писање, деца су исказала и таленат за цртање, тако да су радови настали на тему „Наш војник, наш херој“ послати на наградни конкурс и надам се успеху деце- истиче Јелена Вучковић.

Каже да је ово почетак успеха и да ће у наредном периоду тек учествовати на разним такмичењима у наградним конкурсима и нада се да ће освајати награде.

Милица Стојановић из Дољевца, награђена ученица, каже да је литерарни састав писала уз помоћ тате, али да је идеја била њена.

  • Није ми било тешко да напишем састав о учитељици јер је јако волим и волим како она ради са нама. Она нас свакодневно упућујте на правила лепог понашања, негује толеранцију, поверење и лепо понашање, уважава наш труд и лепо понашање. Учитељица нас подстиче да слободно питамо и кажемо шта мислимо и редовно нам скреће пажњу што није лепо- каже Милица.

Додаје да им учитељица помаже  да науче ново градиво, да схвате нове речи и значења и да имају доста игре и заједничких активности на часу.

Учитељица Јелена каже на крају разговора да се захваљује Учитељском друштву Ниш које је доделило похвалницу за литерарни рад  Милици Стојановић и истиче да је ово само додатни ветар у леђа да и се у свом раду труди да пробуди дететову радозналост јер се на тај начин развија мотивација за сазнавањем и усвајањем нових знања, а који су  предуслов успешног учења. И како истиче, позитиван став према школи, учитељици и учењу за дете је значајан предуслов за развој позитивне мотивације и прихватање школе и школских обавеза, а самим тим и за разне успехе на такмичењима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *