Дољевачки мали матуранти: Математика лака, српски тежак

Више од 70.000 осмака, међу њима и 156 будућих средњошколаца из овог краја, данас су решавали завршни тест из математике. И данашњи тест, као и јучерашњи, према речима надлежних из дољевачке ОШ “Вук Караџић”, протекао је без проблема и неправилности.

Утисак већине малих матураната са којима смо данас разговарали у Дољевцу је да је тест из математике био релативно лак, али да је јучерашњи тест из српског, односно матерњег језика био много компликованији. Са тиме се слажу и три девојчице из Белотинца, које су данас у матичној дољевачкој школи, полагале малу матуру. – Иако су оба теста била тешка, надам се добром пласману на листи за жељену школу. Иначе, жеља ми је да упишем медицинску школу у Нишу, каже за наш портал Анђела Милошевић. Њена другарица Теодора Стевановић, која се још увек двоуми између право-пословне и економске школе, има делимично другачије мишљење о тежини теста.- Математика није била толико компликована, али српски јесте. Са њом се слаже и Сара Стевановић из истог места. – И мени је јучерашњи тест из српског језика био заиста јако тежак, док је данас било много, много лакше.

На крају додајмо и то да се мала матура завршава сутра полагањем комбинованог теста, са питањима из биологије, хемије, физике, историје и географије. Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 22. јуна до осам сати. Након тога, незадовољни ђаци могу да се жале у школи већ сутрадан, од осам до 16 сати, док се жалбе у окружним комисијама решавају 25. јуна у исто време.Коначне листе биће објављене у четвртак, 28. јуна, а ђаци попуњавају и предају листе жеља 29. и 30. јуна. Званични резултати расподеле по школама биће објављени 8. јула, а наредна два дана ђаци ће од осам до 15 сати моћи да се упишу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *