Јужноморавске рибље чаролије у суботу 23. јуна у Клисури

Јужноморавске рибље чаролије, једна од најзначајнијих културно-забавно-туристичких манифестација нашег краја, 11. по реду, ове године биће одржане у суботу 23. јуна на обали Јужне Мораве у дољевачком насељу Клисура. Све припреме за ову, сада већ традиционалну манифестацију, приводе се крају, речено нам је у дољевачкој Јавној библиотеци, која је организатор Чаролија.

И ове године очекује се да више хиљада људи посети Клисуру у време овог дешавања и то не само из нашег краја.

Централни догађај ове популарне манифестације која је одавно изашла из оквира локалог дешавања, и добила једну ширу конотацију и велики значај, је свакако такмичење у припремању рибље чорбе, а своје вештине показаће између осталих и шахисти и пецароши.Поједина надметања попут пецања, шаха и пикада почињу већ у 10 сати. Рибља чорба ће се припремати од 14 до 17 сати, након чега следи дегустација и проглашење победника. Пријаве заинтересованих екипа су у току и могуће су до петка, дан пред манифестацију, на телефон дољевачке Јавне библиотеке 018/870-814 или лично, од 7 до 20 часова. За прва три освојена места припремљене су награде, а за све остале учеснике захвалнице.

Такође, посетиоци ће моћи да прате или да учествују и на другим спортским надметањима, као што су бацање камена с рамена, надвлачење конопца, а по традицији ће биће присутан и коњички клуб Нониус из Г.Међурова, док се за вече припрема занимљив музички програм. Како је за наш портал рекао Боги Митић директор Јавне библиотеке, планирано је да тај део програма почне у 20 часова, а очекује се наступ фолклораша из Сврљига и соло певача из Прокупља и Мерошине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *