Џудисткиња Дијана Станковић из Пуковца опет најбоља: Злато у Бањалуци и припреме за ЕП

Без имало претеривања може се рећи да је џудисткиња Дијана Станковић из Пуковца тренутно једна од најбољих такмичарки у том спорту и то не само у нашој земљи, већ и ван ње. Томе у прилог говори и чињеница да се са сваког такмичења врати окићена медаљама, па је тако било и у Бањалуци на интернационалном турниру, одржаном минулог викенда.

Дијана, чланица џудо клуба Кинезис из Ниша, је и овога пута освојила злато у веомао јакој конкуренцији. – Није било лако, имала сам четири тешка меча, а у финалу сам савладала изузетну такмичарку из Босне. У одличној сам форми, па се с правом надам да ћу и на предстојећим такмичењима, која ме ускоро очекују, дати свој максимум, рекла нам је у телефонском разговору.

То значи да места за одмор нема. Дијана је и даље у БиХ на кампу, који ће јој бити одлична припрема за екипно Европско првенство које ће бити одржано у Русији од 16 до 20. јула. Ова велика земља у последње време постала је стециште најбољих спортиста планете у многобројим спортовима, тако да ће се међу њима наћи и Дијана, као и још три џудистикиње из Србије, које ће на том првенству бранити боје наше земље.

Велика очекивања наша саговорница има и на том такмичењу. –Најпре, сам јако поносна што сам избрана, међу многоборјним врсним такмичаркама које српски џудо има, да представљам нашу земљу на овом значајном и великом такмичењу. Само четири џудисткиње из Србије су позване, тако да је велики успех и наравно част бити одабран. Морам да напоменем да ми се остварила давнашња жеља да посетим ову земљи, јер из Русије долазе неки од најбољих џудиста, а чак је и њихов председник љубитељ овог спорта, додаје.

Узимајући у обзир њен таленат и велику жељу коју исказује на сваком такмичењу и у свакој борби уопште не сумњамо да ће нас Дијана и овога пута обрадовати високим пласманом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *