Ђорђевићи међу орлићима: Браћа Лазар и Лука на списку омладинске репрезентације

У оквиру припрема Футсал репрезентација Србије У-19, ће 16 и 17. марта у Рогатецу, односно Подчетртеку одиграти у два дана две пријатељске утакмице са вршњацима из Словеније. Селектор наше омладинске репрезентације Владимир ”Прша” Јовановић је данас објавио списак од 14 имена за ове припремне утакмице. Међу 14 одабраних налазе се и браћа Лазар и Лука Ђорђевић   о којима смо недавно писали да су позвани на окупљање селекције У-17. Овај позив за селекцију дечака две године старијих од њих је довољна потврда о футсал бисерима из Житорађе, који тренутно живе у Словенији.
С обзиром да смо га контактирали у време тренинга, Лука нам је само кратко одговорио да је одушевљен.
Осећај је невероватан, ово је нешто о чему сам буквално сањао. – каже млади голман и додаје да је раније било позива за репрезентацију Словеније али да је на крају папирологија спасила Србију.
–  Било је наравно позива и из Словеније, али нисам имао држављанство па то није било могуће. – објашњава Лука.

Међутим, и да су имали држављанство, како су навели у једном ранијем интервјуу, Ђорђевићи би одабрали Србију, јер како кажу браћа, много је лепше наступити за своју државу и представљати српски грб! Иначе, Лазар и Лука Ђорђевић бране боје ФК Силико из Словеније, и једини су репрезентативци на списку који не играју у домаћим клубовима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *