Лука (лево) и Лазар Ђорђевић / фото: приватна архива

На недавном селекционирању У-17 футсал репрезентације Србије одржаном у Старој Пазови појавила су се и браћа Ђорђевић, Лука и Лазар. Ово је тек прво окупљање за дечаке рођене 2001. и млађе, а како нам потврђује Лукин отац репрезентација још увек није формирана дефинитивно, међутим велике шансе да се на коначном списку имају Лука и Лазар. Иако пореклом из Житорађе, они са породицама живе у Словенији где и тренирају.
Лука и Лазар су од своје 8 године кренули са спортом, првих годину дана се упоредо баве футсалом као и фудбалом да би убрзо себе пронашли у футсалу. Своју каријеру почињу у ”ШД Екстрем” у Словенији са којим бивају државни прваци до 15 година, а такође у дресу истог клуба бивају по једном други и два пута трећи у држави. Браћа Ђорђевић своје футсал путеве расплићу прошле сезоне када Лука, који је иначе голман прелази у ФК Силико, са којим је био вицепрвак државе у конкуренцији до 17 година, да би их ове године поново укрстили када му се у истом клубу придржује и брат Лазар.
Како открива отац и стриц, ове двојице момака Саша, о квалитету футсала у Србији и Словенији не може да говори , али потврђује да је футсал за млађе селекције много организованији у Словенији. О дресу са државним грбом  Ђорђевићи још увек нису хтели да говоре, док Саша каже да су први критеријуми задовољени: Према речима стручњака Лука и Лазар су задовољили те прве критеријуме, остаје нам да видимо како ће се даље одвијати ситуација,  што се тиче репрезентације у априлу би требало да буде то коначно окупљање репрезентације Србије до 17 година па ћемо тада видети. – искрен је Саша.
Публика у Житорађи прилику да ове младе момке види на делу има готово сваке године на летњем турниру у малом фудбалу када ови момци дођу у родну Житорађу да проведу ђачки распуст. А надамо се да ће их у скоријој будућности гледати и преко малих екрана у дресу репрезентације Србије.

Са саиграчима

ФОТО: Приватна архива породице Ђорђевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *