Берићетна недеља у општини Дољевац – Јавној библиотеци 10 милиона динара!

Зграда Јавне библиотеке у Дољевцу, коначно ће бити у потпуности завршена, с обзиром на то да је овој најзначајнијој установи културе у дољевачкој општини Министарство културе и информисања у четвртак одобрило средства у износу од 10 милиона динара. Тим новцем комплетно ће бити уредјен доградјени спрат, а новац је обезбедјен преко пројекта Градови у фокусу. Потписивању уговора у Министарству просвете, науке и технолошког развоја присуствовали су председник општине Дољевац Горан Љубић и  директор Јавне библиотеке Боги Митић са сарадницима.

Поред средстава које је определило надлежно министарство, додатних  2,6 милиона динара за ове радове издвојиће локална самоуправа. У наредних десетак дана, како је Радио Копријану рекао први човек библиотеке биће покренута процедура јавне набавке, а већ за неколико месеци почеће и радови. Предвидјено је да пројекат у потпуности буде реализован до краја године.

Ова вест иначе, стиже баш уочи значајног јубилеја који библиотека обележава у недељу 31. марта, а то је пола века постојања.

Иначе, програм обележавања  значајног јубилеја Јавне библиотеке, 50 година постојања,  почеће отварањем изложбе слика Братислава Бате Анђелковића из Вучја у 12 часова у холу библиотеке. Након тога биће одржана Свечана академија, када ће бити додељене захвалнице заслужним појединцима и установама. У музичком делу програма наступаће Милош Радовић певач староградских песама, романси и евергрина. У част овој значајног јубилеја свима који желе да постани чланови, библиотека је  омогућила бесплатано учлањење.

За најмлађе је такодје припремљен занимљив програм дан касније, у понедељак 01. априла у 12 часова у холу Јавне библиотеке. Малишане ће забављати дечији писци Мома Драгичевић, Сиђа Живковић, Драган Маринковић, а биће обезбедјен и слатки сто. Улаз је слободан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *