Житорађи 25 милиона за доградњу вртића

У малој сали Скупштине општине Житорађа одржана је јавна презентација пројекта “Инклузивно предшколско образовање и васпитање”, у оквиру кога је предвиђена доградња објекта дечијег вртића у Житорађи. Презентацију су одржали представници Министарства просвете,науке и технолошког развоја са својим консултантима, а активно учешће узели су и представници локалне самоуправе, ПУ “Прва радост” и савета родитеља дечијег вртића.

Овим пројектом предвиђена је надоградња  вртића у Житорађи, који ће се налазити  на јужној страни катастарске парцеле, с главним улазом с јужне стране и прилазним стазама на западној страни,уз објекат. Планираним проширањем од две васпитне собе капацитет предшколске установе повећаће се за 34 детета, чиме ће укупан капацитет бити 98 деце.

Како каже Срђан Пиловић из  ПУ „Прва радост“ у Житорађи, већ током наредне недеље се очекује потписивање уговора са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Светском банком , који ће са 25 милиона динара финансирати доградњу овог објекта. Он истиче да ће радови почети веома брзо, а да ће се све завршити до краја текуће године.  Пиловић је на крају додао да после доградње ових просторија неће бити листе чекања за пријем деце у Житорађи.

Да подсетимо постојећи објекат има приземље и спрат, с једном просторијом за око 15 деце, васпитном собом за око 15 деце млађег узраста, лекарском ординацијом с просторијом за медицинско особље, просторијом за изолацију,  просторијама  за  васпитаче  са  санитарним  чвором  и  гардеробом,  кухињом, трпезаријом,  економским  улазом  за  доставу  хране с  просторијама  за  запослене  у  кухињи  и просторијама  за  запослене  у  сервисној  служби,  котларницом  и  осталим  помоћним просторијама. У објекту  је  20  запослених,  укључујући  и  васпитаче  који  раде  у  сеоским подручјима.Постојећи  објекат  има  капацитет  од  64  детета.

Иначе сви заинтересовани грађани више информација о пројекту и активностима могу погледати на сајту општине Житорађа и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Фото. facebook

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *