Враћена одлука о бесплатном боравку трећег и четвртог детета у вртићу “Лане”

На најновијој седници СО Дољевац одржаној данас, медју 11 тачака дневног реда, као најважнија усвојена је одлука да се поново омогући бесплатан боравак  за треће и четврто дете у Предшколској установи „Лане“. Подсетимо, на предходној седници локалног парламента која је била одржана пре месец дана, укинуто је финансирање боравка трећег и четвртог детета у ПУ „Лане“ о трошку општине, што је наишло на незадовољство родитеља. Управо на њихову иницијативу, а уз разумевање надлежних општинских служби, све је враћено на старо.

Како је у изјави радио Копријану рекао председник СО Дољевац, Дејан Смиљковић, ова одлука важиће ретроактивно тако да ће свим родитељима из ове категорије, новац који су уплатили по том основу, бити враћен.

Такодје, на прошлом заседању кориговане су цене боравка деце у овој установи за око двадесет одсто, што остаје на снази, а општина Дољевац ће као и до сада, плаћати 80 одсто трошкова. На терет родитеља чија су деца на целодневном боравку ићи ће 20 одсто од економске цене, што је од 1. марта око 3 500 динара, уместо 2 900 колико је било до тада, док ће угрожене категорије становништва попут деце из породица прималаца социјалне помоћи, оне у хранитељским породицама и са инвалидитетом, а од данас поново и треће и четврто дете у породици, у вртићу боравити бесплатно.  Захтеви се подсетимо, подносе локалној самоуправи.

Такодје, на данашњој седници усвојене су одлуке о уредјењу, коришћењу, заштити и давању у закуп пољопривредног земљишта у државној својини, а усвојен је и Кадровски план општине Дољевац за ову годину.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *