Житорађанке победом против Пирота се осамиле на врху!

ЖИТОРАЂА – У дерби мечу 10. кола Прве лиге Исток за рукометашице, а уједно и дербију јесењег дела првенства Жрк Житорађа је резултатом 34:25 (16:13) савладала екипу Жрк Пирота.
Резултатска клацкалица на семафору трајала је све до 17. минута и резултата 8:9 за гошће, када стратег Житорађе са клупе диже Драгану Здравковић, а искусни голман Житорађе бива касније најбољи актер меча са 18 одбрана.
Од њеног уласка на терен, редови у одбрани су се консолидовали а два појачања Житорађе из нишке Наисе, Сања Стаменковић и Теодора Петковић, максимално оправдавају епитет појачања са 8 односно 11 голова. Њих је пратила са 6 голова још искусна Јована Бартошић. Код гошћи најбоља је била, капитен Симона Танчић са 9 погодака, а следила ју је Гергана Грозданова са 5.
Јована Бартошић из редова Житорађе, дала је кратак коментар вечерашњег меча: Овом приликом желим да честитам мојим девојкама на одличној игри, бориле смо се максимално целу утакмицу. Ми смо се фактички припремале целу полусезону за овај ме. Ово је била најбитнија утакмица за полусезону и даље првенство. Екипа Пирота је годинама заједно, уигране су, али ето, ми смо дале све од себе и све смо дале свој максимум и резултат је показао своје.
Стратег Пироћанки, Нина Тошић је такође за Добричке рекла: Није био добар меч. Можда јесте у првом делу, апсолутни фаворити нисмо били јер и сами знате да су се они јуче добро појачали. Међутим, могло је да буде много другачије. Моје девојке стварно нису пружиле никакву игру. Тамо где смо ми требали да преломимо меч и да поведемо са разликом која нама одговара ми смо промашили пенал и три зицера који су довели до тога да са минус три одемо на полувреме. У другом делу смо још више пале, једноставно вечерас нисмо биле на нивоу на ком смо требале и ето. – рекла је Тошићева.

Треба похвалити посебно колективно издање Жрк Житорађе, из кога су као најбољи појединци вечерас испливале Драгана Здравковић и тандем Стаменковић, Петковић.

У последњем колу Житорађа гостује фењерашу Бољевцу, где их очекује рутинска овера јесење титуле.

Жрк Житорађа: Стојковић 3 одбране, Стаменковић С. 8, Стаменковић Ј. (К) 2, Петковић Т. 11 (1), Петковић Е, Динић, Станковић 5, Митровић 2, Бартошић 6, Здравковић 18 одбрана (2), Тасић, Маљевић, Симоновић, Тодоровић.

Жрк Пирот: Потић, Савић, Стојановић 2,Ћирић 4, Танчић Селена 2 (1), Танчић Симона (к) 9,  Јовановић 1, Спасић, Толић 9 одбрана, Ранђеловић, Ђорђевић 2, Илић, Грозданова 5.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *