Uslovi korišćenja primenjuju se na sadržaje i usluge Dobričkih internet novina. Dobričke internet novine imaju autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod).

Korišćenjem bilo kog dela sajta smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

Pravna i fizička lica mogu BEZ saglasnosti Dobričkih internet novina da koriste tekstualni materijal i fotografije, poštujući sva sledeća pravila:

Internet sajtovi:

• Dozvoljeno je preuzeti maksimalno prvih 200 karaktera iz teksta,
kompletan naslov,
• obavezno vidljivo navođenje izvora (Dobričke) i kompletnog linka (URL) do preuzetog teksta, neposredno pre ili neposredno posle preuzetog teksta,

Televizija/radio:

• Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja Dobričkih internet novina kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.

Štampana izdanja:

• Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja Dobričkih internet novina kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.
• Uz preuzete fotografije na kojima se nalazi znak (watermark), obavezno je navođenje Dobričkih internet novina kao izvora.

NAPOMENA:

Korišćenje materijala uz nepoštovanje bilo kog od pomenutih pravila smatraće se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskoj odgovornosti.

Dobričke internet novine zadržavaju pravo izmene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge veb stranice

Linkovi ka drugim veb sajtovima, koji nisu vlasništvo Dobričkih internet novina, ne smatraju se delom sajta i Dobričke internet novine ne snose odgovornost za njih.

Zaštita privatnosti

Dobričke internet novine poštuju privatnost svojih korisnika i posetioca sajta.

Podatke ostavljene prilikom slanja komentara, Dobričke internet novine neće davati na uvid trećem licu.

Korisnicima Dobričkih internet novine strogo je zabranjeno:

• objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način
• objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima
• lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica
• objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
• objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
• svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme
• prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika

Dobričke internet novine ne odgovaraju za komentare posetilaca koji su odraz njihovog mišljenja.

Društvene mreže:

U skladu sa Uslovima korišćenja društvene mreže Fejsbuk (od 15. novembra 2013. godine) korisnici odgovaraju za sadržinu komentara koje ostavljaju na Fejsbuku.

Administratori zvanične Fejsbuk stranice Dobričke internet novine uklanjaju komentare za koje procene da su suprotni Uslovima korišćenja. Sporne komentare građani mogu prijaviti putem e-maila dobrickeinfo@gmail.com.

Kolumne:

Tekstovi objavljeni u rubrici “Kolumne” predstavljaju stavove autora tekstova i ne mogu se smatrati stavom Dobričkih internet novina.

Dobričke internet novine ne odgovaraju za stavove iznete u ovoj rubrici.

Izmene uslova korišćenja

Dobričke internet novine zadržavju pravo izmene ovih uslova korišćenja u bilo kom trenutku.

Dobričke internet novine neće biti odgovorne za moguće posledice proizašle iz takvih promena