УНИЦЕФ набавља респираторе за борбу против корона вируса

УНИЦЕФ је поручио 50 респиратора, заштитне опреме и хигијенских пакета у вредности преко 460.000 евра и мобилисао све расположиве ресурсе како би одмах пружио подршку напорима Владе Србије у борби против корона вируса.
Захваљујући личним донацијама запослених у Нордеусу уз подршку оснивача компаније, набављамо 15 респиратора. А уз финансијску подршку Фи Академи, Војвођанске банке, редовних донатора и УНИЦЕФ-ове амбасадорка Ане Ивановић, додатних 35 респиратора, наведено је у саопштењу. У току следеће недеље очекује се први део испоруке заштитне опреме – маски, заштитних одела, визир наочара и рукавица за здравствене раднике, а биће испоручен и први контингент од 1.700 хигијенских пакета за најугроженије породице са децом.
Један од кључних елемената мандата УНИЦЕФ-а на глобалном нивоу, како наводе из те организације, јесте да својом стручношћу и оперативним искуством одреагује на хитне ситуације.
“Тако и УНИЦЕФ у Србији својом брзом реакцијом доприноси да се ублаже последице корона вируса на нормално функционисање живота деце, младих и њихових породица. Солидарност у тешким временима је кључна како бисмо се заједно изборили са изазовима са којима се суочавамо”, наведено је у саопштењу УНИЦЕФ-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *