Рукомет: Сезона каријере Милоша Генчића

Рукометни клуб Житорађа игра своју дебитантску сезону у Супер Б лиги, и за сада је успешно приводи крају. Поред тога што се Житорађа није показала само као пуки почетник у суперлигашком рангу, већ је и пар пута изненадила фаворите, из редова ове екипе долази још једна светла тачка ове суперлигашке сезоне. У питању је чувар мреже Житорађана, који је у неколико наврата ове сезоне спашавао своју екипу. Милош Генчић, 24-годишњи голман Житорађе је у досадашњем делу сезоне прикупио четири пута ласкаво признање играча утакмице и то против лидера првенства Радничког из Крагујевца, као и екипа Локомотиве, Хајдук Вељка и Победника.
Сигурно да његова сезона каријере није сасвим случајна и да је голман Житорађе стасао у једног од најбољих чувара мреже у земљи.
– Рукомет је моја игра, у много клубова сам бранио и увек сам налазио инспирацију. Мислим да је то нека  посебна љубав која ме инспирише. – објашњава Генчић.
Генчић тренутно троши свој други мандат у дресу Житорађе, први пут је дошао са епитетом младог голмана пре 4 године, али није имао блиставу сезону као ову. Кључну разлику између та два Милоша он објашњава овако: Пре свега искуство које сам стекао бранећи у Суперлиги. Четири године је за голмана довољан временски период да сазри и буде много бољи.
Генчић ове сезоне бележи просек од 10 одбрана по мечу, сигурно да у томе удела има и велико поверење које ужива од стране стручног штаба Маљевић-Николић.
Поверење тренера за мене је велики подстицај, јер у претходним клубовима нисам имао баш превелико поверење тренера, због чега сам и напустио неке клубове.
Најјачи адут Житорађе прве полусезоне био је голмански тандем, који су чинили управо Милош Генчић и Никола Милојковић. Садашњи чувар мреже Житорађана каже да му много значи што му је Милојковић био колега на голу.
– Са Милојковићем сам био и у Блацу, добро се познајемо и његово присуство сигурно да ми је значило. Било би лепо кад би ускоро опет били у истом тиму.
Поред Житорађе, Милош Генчић је бранио боје и Мораве из Велике Плане, Јастребца из Блаца, Рк Прогреса и Рк Младости 1949. Али, овај 24-годишњи голман открива да су тренутно његови планови везани само за Житорађу.
Сада сам у Житорађи и најбитније је да изборимо опстанак. То је примарни циљ а до наредне сезоне има времена.
До краја сезоне остало је још неколико кола, Житорађа је на корак од тога да оствари свој примарни циљ ове сезоне а то је опстанак. Сигурно је да ће им у многоме бити олакшан посао тиме што је тренутно Милош Генчић у доброј форми, и брани сезону своје каријере, те тако не би требало изненадити ако голман Житорађе још неки пут до краја буде изабран за играча меча или можда у идеалан тим сезоне.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *