Репрезентација Туниса долази у Житорађу

У склопу припрема рукометне репрезентације Туниса годиште 2002/2003 које се одвијају у Нишу, у суботу 3. марта са почетком од 18 часова у Спортској хали у Житорађи одиграће се пријатељска утакмица између пионира Рк Житорађа и гостију из Туниса. Како Миомир Маљевић најављује из табора Житорађана, овај меч ће за његове изабранике имати посебан значај, јер како каже овим рукометни савез Србије одаје признање Рк Житорађа за досадашњи рад.
– У рукометном клубу у Житорађи тренутно је у погону око стотинак деце, ми сва средства која добијамо усмеравамо на рад са децом. Овај догађај је признање рукометном клубу Житорађа од стране рукометног савеза Србије који прате рад Рк Житорађа. Наша генерација  2002/3 је на државном првенству у конкуренцији екипа попут Звезде, Партизана и осталих освојила осмо место победивши екипе попут Металопластике и Шамота из Аранђеловца. Селекција Туниса се налази на припремама у Нишу и тражили су спаринг партнера, а нас су људи из савеза замолили да одиграмо меч пошто ми имамо то годиште, на шта смо ми пристали. 
Маљевић се осврнуо на недавни Сретењски турнир и рекао да је Рк Житорађа у много ствари први у Житорађи па тако и у овом првом интернационалном мечу у Житорађи.
– Овом приликом позвао бих све људе да дођу и подрже младе рукометаше у мечу против једне Афричке земље. Знамо да су они бољи, да је разлика у квалитету велика али ми ћемо се потрудити да Тунижанима будемо достајан противник. – каже Маљевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *