Радио Копријану уручена награда “Екран” за локално извештавање

Радио Копријан Дољевац добитник је награде за успешно извештавање на локалу, а које додељује  Центар за истраживање медијског простора (ЦИМП). Награда „Екран“ ове године додељена је  телевизијским новинарима, али и радијским, као и новинарима писаних медија и порталима. Награде су додељене на основу резултата истраживања јавног мњења у више категорија. У истраживању је учествовало 750 испитаника у периоду од 15.септембра 2018. до 10. фебруара 2019. године.

Истраживање је рађено у сарадњи са маркетиншком агенцијом „Пословне стране“ из Ниша.

Први пут награде су додељене и за медијске раднике односно куће ван Ниша. Уручене су Сврљишким новинама, Радио Алексинцу и Радио Копријану из Дољевца за успешно извештавање на локалу.

Радио Копријан Дољевац ове године препознат је као медиј од великог значаја за локално информисање и добио је награду за за успешно извештавање на локалу.

Директор радио Копријана, Дејан Динић, приликом уручења награде захвалио се свима, а посебно слушаоцима овог медија.

  • Драго ми је што су грађани препознали значај информисања путем радио таласа и улоге коју радио Копријан има у локалном информисању. Овом наградом признат је труд и рад наших новинара који су свакодневно на терену и настоје да на објективан и правовремени начин инфоримишу грађане општине Дољевац, а и шире- рекао је Динић приликом уручења награде.

За три најгледаније ТВ емисије награђени су Ивана Марковић, новинарка Прве ТВ, друго место припало је Јовици Милановићу уреднику и водитељу јутарњег програма РТВ Белами,а треће Данијели Иванковић, уреднику емисије „Фокус“ ТВ Зона плус.

Међу добитницима награда су и новински посланици који су били ван уобичајених категорија које су се вредновале прошле године. Портал Нишке вести добио је награду за изузетну промоцију града Ниша. Специјално признање ван категорије добила и дугогодишњи новинар Народних новина Весна Петровић за текстове из области друштва и културе. Бум радио примио је награду ван уобичајених категорија за обележавање Светског дана радија. У категорији емисија јутарњег програма награду су добили Драган Жика Стојановић из ТВ Зоне Плус и Владица Јонанчић из НТВ НИШ. Милена Антић низ НТВ награђена је за поподневни контакт програм.

У Категорији информативних контакт емисија награда је уручена Ружици Симоновић из ТВ “КОПЕРНИКУС” за емисију “Призма”.За вечерњу друштвено политичку емисију “ Између редова” ТВ Беламија награду је добила Душица Дејић.За викенд контакт програм награду је добила Светлана Цеца Петровић за емисију “Изјава недеље” ТВ Беламија.У категорији забавног програма за емисију “Суботом” РТВ Белами награда је припала Мирољубу Јовановићу.У области спортског програма награђена је емисија “ Тајм аут” и ТВ КОПЕРНИКУС, и новинари МИилан Костћ и Никола Шиповац.

Награде су новинарима уручене у ресторану „Стамболијски“ у Нишу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *