Првомајски уранак у Дољевцу

За предстојеће првомајске празнике највећи број грађана имаће на располагању два  нерадна дана које ће, традиционално, провести са породицом и пријатељима, на путовању , а ако нам време буде ишло на руку, уживање у природи се подразумева. Док у свету радници организују демонстрације и протесне шетње, код нас се 1.мај  слави уз роштиљ, печено прасе на ражњу и наравно пиво. Већина излетишта у општини Дољевац наредних дана биће пуна, а највише кампера за овај предстојећи празник биће на обали Мораве код Клисуре. Према речима Томице Кулића из ЈКП Дољевац, радници овог предузећа средили су популарна места за прославу празника рада, али апелује на грађане да за собон не остављају смеће и упаљену ватру.

Дољевчани обично првомајске празнике проводе у кругу породице или на оближњем излетишту у Клисури код Јужне Мораве, а популарна дестинација у последњу време је и средњевековни град „Копријан“.

Обала Јужне Мораве у Клисури, у току данашњег дана, биће уређена од стране радника из ЈКП Дољевац. Како каже Томица Кулић из овог предузећа, радници ће у току данашњег дана покосити траву и уредити места за камповање.

Међутим, апелује на грађане, да након излета покупе смеће и одложе га у кантама за смеће тамо где постоје или да га оставе у кесама које ће радници комуналног предузеће након празника сакупити. Он истиче, да годинама уназад имају проблем након првомајских празника јер су сва излетишта затрпана разним ђубретом које излетници остављају за собом.

На самом крају напоменимо и апел Штаба за ванреднсе ситуације у општини Дољевцав  да сви излетници воде рачуна када пале ватре у близини шума због евентуалниг настанак шумских пожара. У саопштењу, Штаб за ванредне сутуације, позива грађане да не пале ватру на отвореном простору у природи уколико та места нису за то предвиђена (видно обележена) и обезбеђена и да не врше неконтролисано паљење ватре при извођењу пољопривредних и других радова у близини шуме. Напомињу да је узрок појаве пожара  у 98 одсто случајева људски фактор – непажња, немар или намерно паљење.

М.Јовановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *