Промоција романа ”Заветна ноћ” у Дољевцу (ВИДЕО)

У Јавној библиотеци у Дољевцу у петак 24.03.2023. са почетком у 19 часова биће одржана промоција романа ”Заветна ноћ” аутора Немање Тонића. Књига је из штампе изашла првог марта, а промоција у Дољевцу ће бити друга у низу, након Житорађе.  Роман прати хронолошки радњу од 15 до 21. века и Ахмеда пашу као главног протагонисту Заветне ноћи, који се након двадесет година враћа у свој завичај да испуни свој аманет и са собом понесе назад у Цариград највећу тајну Добрич поља.

Роман првенац Немање Тонића „Заветна ноћ“ представља чудесно наративно плетиво у ком се вешто преплићу људске судбине, тајне и велике историјске истине. Заузевши паметну позицију и водећи читаоца кроз причу из угла свезнајућег приповедача, аутор открива таленат за причање и разумевање како токови историје, легенде и народних предања утичу на малог човека. Склопљен као компактан и чврст механизам, роман „Заветна ноћ“ је заправо прича у причи. Иако се већ у прологу описује некадашњи римски град Житорађско кале и заветовање Ахмедово далеког септембра, 1480. године, прво поглавље романа прати младића Нестора и смештено је у 2018. годину. Савремено доба је „сценографија“ на којој се расплиће замршена прошлост и где се да наслутити тајна „о којој сви нагађају“ каже рецензенткиња овог романа Србијанка Станковић, књижевница из Прокупља.

Тонићу, који је иначе новинар регионалне телевизије Зона Плус и сарадник Радија Копријан и Добричких интернет новина, је ово роман првенац. Он каже да очекује лепу промоцију и пре свега, дружење са дољевачком публиком.

‘Драго ми је да ћу имати прилике да промовишем роман првенац и у Дољевцу. Позвао бих све Дољевчане да дођу у што већем броју и да сви заједно покушамо да одгонетнемо тајну о Заветној ноћ ”, каже аутор Немања Тонић.

Поред самог аутора на промоцији ће о књизи говорити књижевници Горан Поп Антанасковић и Мирољуб Вулић Мића. Књига се може купити на самој промоцији по цени од 700 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *