Премијерка и министри обишли Житорађу и Самариновац

Председница владе Републике Србије, Ана Брнабић као и министри Вања Удовичић и Бранислав Недимовић, заједно са првим човеком Житорађе, Иваном Станојевићем обишли су радове на купалишном комплексу и електрификацији поља у Самариновцу.  Пар стотина мештана Житорађе окупило се како би поздравило премијерку, а она је срдачно поздравила све окупљене и потом обишла радове.

Фото: Ј. Козомара Прес компани

Изградња базена увелико траје, а овај објекат ће према плану бити отворен за купаче идуће године. Граде се три базена, а у овај пројекат уложено је 120 милиона динара за прву фазу радова, док још увек није познато колико ће новца бити издвојено за другу фазу, с обзиром на то да је израда пројектне документације у току. Тај део посла финансираће се из средстава локалне самоуправе.
Фудбалски стадион, биће изграђен на другој локацији, рекао је приликом посете министар спорта Вања Удовичић.- Циљ нам је и даље да радимо на омасовљењу свих спортова и у овако малим местима, рекао је, између осталог, Удовичић.
Премијерка Брнабић и министри, истакли су да су задовољни са оба пројекта, с обзиром да оба пројекта имају велики значај за развој општине Житорађа.

Са мештанима Самариновца / фото: Ј. Козомара Прес компани

Министар Бранислав Недимовић, најавио је и обећао да ће министарство пољопривреде следеће године помоћи и електрификацију поља у Држановцу и Пејковцу, и истакао да ће се конкретни резултати електрификације у Самариновцу видети тек за наредну сезону.
– Пољопривреда је једна јако битна грана на коју Србија треба да се ослања, и то смо слушали из владе у владу, генерације у генерацију, али нико није радио на томе да оснажује ту пољопривреду. На почетку мандата ове владе рекли смо да ми морамо да радимо системски како би оснажили пољопривреду. Електрификацију поља радимо у Житорађи, Лесковцу, Варварину и имаћемо завршену до  новембра, онда иду прикључци, и 80% субвенција на прикључке. – рекла је Ана Брнабић. Председница Владе је том приликом истакла задовољство што се последњих година у области пољопривреде ради системски, истичући да пре 2013. године процеса електрификације у нашој земљи није ни било, а да је системима за наводњавање било покривено само два одсто пољопривредних површина. До краја мандата ове владе, додаје, та цифра биће између 5 и 7 одсто, што је велики искорак за само четири године.

У обиласку радова на базену / фото: Ј. Козомара Прес компани

Први пут имамо аутоматске системе противградне заштите, којих ће бити до краја мандата владе укупно четири. То су системске промене. – истакла је премијерка.
Председник општине Житорађа Иван Станојевић истакао је да данашња посета премијерке и министара има немерљив значај за ову малу општину, и истакао да влада Србије овим показује да политика Александра Вучића није заборавила на југ Србије, и да се мисли о њему.
Станојевић је том приликом напоменуо да се улагања у ову општину неће завршити на томе, те да је са високим државним представницима већ разговарао о новим пројектима у области путне и канализационе инфраструктуре.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *