Нови инвеститор у општини Дољевац – ускоро почиње градња дистрибутивног центра!

Локална самоуправа у Дољевцу, на челу са Гораном Љубићем председником општине, потписала је Меморандум о разумевању, са инвеститором „Лековит“ д.о.о Шабац, о изградњи дистрибутивног центра.

Према споразуму, планирана је изградња дистрибутивног центра медицинских производа, потрошног материјала, медицинских уређаја, медицинске опреме и слично, а вредност инвестиције биће око 4 милиона евра. Планирано је да овај дистрибутивни центар, након пуштања у рад и почетка делатности, запосли око 50 радника са територије општине Дољевац.

Председник општине Дољевац Горан Љубић

Како каже председник Љубић радови на изградњи диструбутивног центра за лекове и козметичка средства почеће највероватније на јесен, а завршетак радова се очекује наредне године, када се и нада да ће овај центар примити прве овдашње раднике.

Према речима Јелене Илић, начелнице за општу управу  у општини Дољевац,  вредност ове инвестиције се процење на око 4 милиона евра, а период реализацје пројекта је до најкасније до две године.

  • Оно што је битно поменути јесте да је ова компанија купила земљиште у Пуковцу те се у предстојећем периоду очекује изградња објеката и неопходних капацитета са њихове стране и касније упошљавање око 50 радника са наше територије чиме ће се побољшати и стандард становништва  наше општине.- истакла је Илићева у изјави за радио Копријан.

Предлог Меморандума о разумевању потписан је јуче, 24.јула,  између Општине Дољевац , коју заступа Горан Љубић и фирме „Лековит д.о.о Шабац коју заступа Милош Ристић, а између осталог, наша локална самоуправа обавезала се је и изразила намеру да подржи планирану инвестицију, у складу са законима Републике Србије и правним актима општине Дољевац, укључујући административну, саветодавну и маркетиншку подршку.

М.Јовановић /Радио Копријан Фото: Д.Динић/Радио Копријан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *