Најпознатија џудисткиња из наших крајева Дијана Станковић из Пуковца и са овогодишњег државног првенства, одржаног пре неколико дана у Београду, донела је медаљу. Дијана, чланица џудо клуба Кинезис  из Ниша, окитила се овога пута бронзаним одличјем, а бољи пласман  јој је, како каже, измакло пропустом судије.

Дијана је у полуфиналу изгубила од Саре Тинтор чланице џудо клуба „Славија“ из Новог Сада, која је у коначном скору била прва, док је другопласирана такмичарка на овом првенству била Милица Цвијић из истог новосадског клуба. – Нисам у потпуности задовољна тиме како је све на крају испало, јер ми се  није  исплатио сав уложени труд и то не мојом кривицом. Постоји јасан снимак на коме се види да сам имала чист ИПОН, који није досудјен, а који би ми донео победу у том полуфиналном мечу. Попела сам се на трон као трећепласирана, иако сам сигурна да сам заслужила више од тога.

Зато, каже наша саговорница, остаје жал због пропуштеног бољег пласмама, али како додаје у изјави радио Копријану, својом игром је и те како задовољна, што јој даје мотив више да на наредним такмичењима покаже све своје такмичарске способности. – Знам колико вредним. Са готово сваког такмичења донесем медаљу, тако је било до сада и тако ће бити и даље. Ова судијска одлука, коју сматрам неправедном, ме јесте погодила, као и све представнике мог клуба, али ме није демотивисала. Иначе, Кинезис је уложио жалбу и у наредних петнаестак дана видећемо шта ће бити епилог свега овога.

Ових дана Дијана путује на припеме које ће више од месец дана трајати у Немачкој, а већ на лето је очекују значајна такмичења на медјународној сцени.

Фото: ЈК Кинезис

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *