Министарство правде доделило средства за опремање школа у Дољевцу

Министарка правде Нела Кубуровић уручила је јуче у Народном музеју Србије уговоре  о додели средстава прикупЉених на основу одлагања кривичног гоњења – опортунитета за 150 пројеката од јавног интереса из области здравЉа, културе, просвете и социјалне заштите у укупној вредности од 470 милиона динара.  Основна школа „Вук Караџић“ у Дољевцу добила је средства за куповину намештаја за учионице и кабинете, а такође ова средства биће искоришћена и за опремање Образовног центра у Дољевцу.

Министарка правде је истакла да је ове године за 22 пројекта из области социјалне заштите додеЉено 69.971.817 динара и то за седам геронтолошких центара, пет центара за децу и лица ометена у развоју, установе за негу одраслих и старих и друге, а да је за просветне установе – 65 школа и вртића додеЉено 142.111.901 динар.

Уговоре о додели средстава прикупЉених на основу одлагања кривичног гоњења, а за опремање школских објеката, потписали су председник општине Дољевац Горан Љубић и директор ОШ „Вук Караџић“ у Дољевцу Горан Илић.

За куповину намештаја и опреме за новоизграђени Образовни центар у Дољевцу Министарство правде издвојило је 3.200.000 динара, а за осмолетку у Дољевцу 2.300.000 динара.

Како каже генерални директор  дољевачке школе Горан Илић већ ових дана биће припремљена документација и расписана јавна набавка.

  • Новац који смо добили од Министарства правде искористићемо за куповину школског намештаја за учионице и кабинете, тако када буде реконструисана и адаптирана школа у Дољевцу, ученици ће поред нових учионица имати и нов инвентар- рекао је Илић у изјави за радио Копријан.

Министарка Кубуровић је подсетила да је у питању четврти Јавни конкурс за доделу средстава по основу опортунитета, а да је у протекле четири године додеЉено укупно 1,6 милијарди динара за 445 пројеката.

Кубуровић је указала и да Министарство правде, чија је Комисија спровела конкурс, континуирано прати спровођење пројеката, будући да је сваки корисник у обавези да новац утроши у одређеном року и поднесе извештај Комисији о томе.

Уручењу уговора присуствовали су и министар за рад, запошЉавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар здравЉа Златибор Лончар, министар културе и информисања Владан  ВукосавЉевић, као и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *