Јовановић тренутно у Старом Дојрану, прекосутра улази у Грчку

Маратонац Срђан ”Пеци” Јовановић се тренутно налази у месту Стари Дојран у Македонији, на 3 километра од границе са Грчком. Подсећања ради Срђан је пре пар дана кренуо из Житорађе пут Хиландара у ходочасну мисију како би одао почаст својим и нашим прецима. Срђан је данас по доласку у Стари Дојран рекао нашим новинарима да осећа благи умор али да је решен да истраје у својој мисији.
Сада сам на 3 километра од Грчке, присутан је благи умор па ћу с тога да сутрашњи дан проведем одмарајући у Старом Дојрану сакупљајући снагу за наставак подухвата. – рекао нам је ”Пеци”.
Како је раније речено Срђан би на Хиландар требао стићи 23. септембра где ће провести неколико дана и потом кренути назад за Србију.
Иначе овај подухват Срђана Јовановића није остао непримећен, о њему је писао и дневни лист Курир, а атракција путем друштвених мрежа је постао и широм Македоније, где су наши људи у Македонији одушевљени Срђановом идејом и решени да га подрже у његовој намери.
– Прија ми подршка пре свега мојих Житорађана, а потом и свих људи који су оберучке прихватили ово моје путовање и решили да дају свој несебичан допринос остваривању ове мисије, која рекао бих није само моја већ мисија свих нас. – објашњава Јовановић. У наредним данима треба очекивати и Пецијево јављање из Грчке, а 23. септембра и ексклузиван интервју за ”Добричке интернет новине” које прате Срђаново путовање од самог старта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *