ХЕЛЕНА ПЕЈЧИЋ, ДРЖАВНА ПРВАКИЊА У ФУДОКАН СПОРТ КУМИТЕУ У КАТЕГОРИЈИ 16-17 ГОДИНА, 59 КИЛОГРАМА

На недавно одржаном 31. Фудокан првенству Србије у Краљеву каратисткиња КК ,,Пуковац” Хелена Пејчић, проглашена је државним прваком у фудокан спорт кумитеу у категорији 16-17 година, 59 килограма.

,,Ово признање бих издвојила као један од мојих највећих успеха од кад сам почела да тренирам у КК ,,Пуковац”. Први пут сам  обукла кимоно 2009. године као ученица првог разреда основне школе. Моје прво учешће било је на 6. Међународном карате турниру ,,TOPLICA OPEN 2010” и том приликом сам освојила 1. место у катама појединачно’‘, сећа се новопчена шампионка.

Потребан је већи простор за набрајање бројних успеха ове младе спортисткиње. Витрине у њеној кући испуњене су пехарима, медаљама и дипломама.

Хелена Пејчић је пре три године била ђак генерације у основној школи, а сада је одлична ученица 3. разреда средње школе ,,Др Миленко Хаџић” и жеља јој је да настави студије фармације. Њени родитељи су изашли у сусрет Хелениним обавезама у школи и на спорткском пољу па су се из Вољчинца преселили у Ниш.

,,Три пута недељно из Ниша путујем на тренинге у Пуковац, о свом трошку. Иначе, сва такмичења на којима учествујемо су о нашем трошку. Ја, као и сви млади спортисти, очекујем да локалне самоуправе издвоје средства за наша такмичења у бројним спортовима. Са поносом могу да кажем да општине Житорађа, Дољевац и Мерошина имају перспективне младе спортисте”, истиче наша саговорница.

Велику захвалност дугује свом тренеру Марјану Марковићу који је бодри од почетка. Спортска биографија Хелене Пејчић је заиста динамична. Недавно је у Пуковцу одржано међународно такмичење на коме је такође освојила прво место. Спремна је и заинтересована да учествује на бројним предстојећим такмичењима и брани боје Србије на међународним такмичењима.

 

Аутор: Љубиша МИЛОШЕВИЋ

Фото: Приватна архива

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *