Село Глашинац у жалости због погинулих у саобраћајној несрећи!

У саобраћајној несрећи која се јуче око 15 сати десила на путу Житорађа- Јасеница погинула је једанаестогодишња девојчица Н.М. и њен отац Драган Митровић (39) , а тешке телесне повреде задобила је девојчицина мајка Светлана Митровић (38) из Глашинца код Житорађе. До несреће је дошло када се сударило њихово возило марке „пасат“ са теретним камионим новосадских регистарских таблица којим је управљао М.Г. (62) .

Како су саопштили из прокупачке полиције након саобраћајне несреће обављено је алкотестирање возача камиона М.Г. и утврђено је да није имао алкохола у крви, а до несреће је дошло када је возач „пасата“ из непознатих разлога прешао у супротну коловозну траку и ударио у камион.

Незванично смо сазнали да је Светлана у тренутку несреће спавала у колима и да се ничег не сећа. Током данашњег дана обављена је и обдукција тела настрадалих.

— Око 15 часова у четвртак дошло је до саобраћајне незгоде код места Јасенице у којој су учествовала два возила. Обављен је увиђај, фиксирани трагови, узрок несреће знаће се након вештачења – саопштио је заменик тужиоца Основног тужилаштва у Прокупљу Јован Перић.

Породица Митровић се враћала из Ниша, где су отац и ћерка узели Светлану која радио медицинска сестра у нишком Клиничком центру. Девојчица је пошла јер је требало да купи хаљину, пошто ускоро имају весеље, односно свадбу у ближој породици.

Ово је страшно. Јавио ми је заједнички брат шта се десило и стигао сам на месту несреће када и ватрогасци. Аутомобил је потпуно смрскан и морали су да га исеку како би извукли Драгана. У том тренутку само је он остао на месту несреће. Дошао је и ујак касније, односно Драганов отац. Видео сина, питао за унуку и снају. Нисмо могли да му кажемо да је и Н.М. преминула на путу до болнице. То су му рекли у полицији. Не знам шта да вам кажем, ово је велика трагедија. Све ми се чини као да сањам најрадије бих да се пробудим из овог кошмара- каже Драганов брат од тетке који је први био на месту несреће Милан Крастић.
У породичној кући у Глашинцу мук и тишина која срце пара. И кроз село исто. Људи пролазе уплакани, спуштених глава.

– Николија је била беспрекорно дете, одличан ђак. Завршила је четврти разред као прва на рецитаторском такмичењу у општини. Све јој је добро ишло, сваки предмет, све је знала и желела да зна што више. Не могу да се смирим и читаву ноћ нисам спавала- казала нам је Николијина учитељица коју смо срели у селу.

И остали мештани наводе да су Митровићи породица за пример, а да Драган није пио алкохол.

– То је радник, каквог нема. По читав дан је радио пољопривреду са родитељима. Имају и сина који је седми разред. Трагедија је то, какве није било у нашем селу- коментаришу мештани Глашинца.

Радио Копријан / dobricke.com
Foto: Press company

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *