Апотекарска установа Ниш и “Чепенинг” поклонили колица Снежани из Чапљинца

Данас је испред здравствене апотеке у Дољевцу Апотекарске установе Ниш уручена хуманитарна помоћ у виду инвалидских колица Снежани Милосављевић из Чапљинца, лицу са посебним потребама.

Ова акција уручења помоћи организована је по други пут за особе са инвалидитетом у општини Дољевац, а спроводи се преко акције прикупљања пластичних чепова у којој учествује дољевачка апотека, а у сарадњи са групом „Помоћ угроженим Нишлијама“ и акцијом „Чепенинг“.

Како каже Весна Крстић из Апотекарске установе Ниш у овој акцији прикупљани су чврсти пластични чепови од млека, јогурта, мајонеза, фломастера, лекова који имају пластични чеп, навлаке за медицинске игле, сокова, воде, пива, кечапа, средстава за кућну и личну хигијену. Прикупљена амбалажа се потом даје на рециклажу, како би се обезбедила средства за помоћ болесним људима.

  • До сада је Апотекарска установа Ниш поклонила више медицинских помагала грађанима који су се јавили, а у питању су особе са инвалидитетом. Ми акцију спроводимо у сарадњи са удружењем „Чепенинг“, а ово су друга инвалидска колица која смо даровали дољевчанима- истакла је данас Крстићева.

Шефица дољевачке апотеке Марија Петровић истиче да је Апотека Ниш друштвено одговорна установа и да је укључена и разне хуманитарне акције, а једна од њих је и прикупљање пластичних чепова.

  • Захваљујем се пре свега нашим корисницима услуга који су помогли и дали допринос прикупљању чепова и да Снежана из Чапљинца, којој су колица била неопходна, добије ову помоћ- казала је приликом уручења помоћи Марија Петровић.

Она је додала да прикупљање пластичних чепова има двоструку корист, с једне стране набављају неопходна медицинска помагала за грађане, а са друге стране бринемо о животној околини.

Како каже дољевачани су ову акцију подржали свим срцем, одзив је био велики, што и показују резултати прикупљених чепова у последњих годину дана.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *