Завршени радови на Образовном центру у Дољевцу

Образовни центар у Дољевцу јуче су посетили  представници Министарства привреде. Том приликом извршена је примопредаја објекта за завршетак друге фазе и за пар дана овај комплекс биће спреман за уношење намештаја и неопходне пратеће опреме. У овом образовном комплексу у приземљу биће смештене просторије предшколске установе „Лане“ Дољевац, а на спрату биће средња стручна школа. Још увек није одлучено за који образовни профил ће се школовати будући средњошколци.

Вредност радова је преко 185 милиона динара, рекао је Јовица Пешић начелник за привреду и финансије у општини Дољевац. Министарство привреде је у првој фази издвојило 37 милиона динара, а у другу завршну фазу финансирало је са око 55 милиона динара. Остала финансијска средства за завршетак радова, из сопствених средстава, издвојила је локална самоуправа у Дољевцу.

Од унутрашњих радова остало је само да се комплетно очисте све просторије, које су урађене по најновијим стандардима.

Како каже Пешић,  најпре ће се средити комплетна кухиња за потребе предшколске установе, а затим и просторије где ће боравити малишани. Такође, биће комплетно новим намештајем, уређене и канцеларијске просторије вртића „Лане“. Он се нада да ће за пар месеци, колико им је потребно да спроведу поступак јавне набавке у отвореном поступку за прибављање опреме и уградњу намештаја и опреме, малишани коначно боравити и новим просторијама.

Упоредо, биће комплетно опремљене и просторије средње стручне школе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *