VUKOVI SLABI ZA PAJINE LAVOVE: Veče u znaku Veselina Maljevića

ŽITORAĐA ”Poraslo dete, osamostalilo se” – čuvena rečenica je adekvatan reper za partiju koju je Veselin Maljević (21) prikazao u derbiju kola Prve rukometne lige Istok protiv ekipe RSU Vukovi 22, u Žitorađi. Sa 13 pogodaka predvodio je ekipu RK Žitorađa do pobede, rezultatom 39:35. Ekipa koju sa klupe predvodi Maljević senior, je zabeležila pobedu i na opšte oduševljenje dvestotinak prisutnih gledalaca u sportskoj hali u Žitorađi, popularnoj hali ”Teheran”, prikazala partiju dostojnu pravih rukometnih majstora. Uz novajlije Ristića i Nakića, i partiju za udžbenike mladog Maljevića, Žitorađa je uspela da na svoj konto upiše treću ovosezonsku pobedu.
Iako su meč pratile rezultatske oscilacije, (u dva navrata Žitorađa sa -5 rivala vraćala na -1) pribranost i koncetracija u odsudnim trenucima meča uspeli su da sačuvaju rezultatski benefit Žitorađana.
Ipak, epitet zvezde večeri pripada gorepomenutom Veselinu Maljeviću. Stasavajući uz oca i strica, čuvena rukometna imena žitorađske čaršije, Maljević junior imao je od samog starta težak zadatak, da nastavi tamo gde su oni stali, odnosno da suvim rukometnim talentom oduševljava publiku na tribinama. Baš takva bila je njegova večerašnja partija. U momenta kada u napadu nije bilo rešenja, uspeo je da sakrije loptu od svih i na crti je doturi Ristiću, kada to niko nije očekivao u kontri se našao prvi, pojedinim potezima dovodio je do ludila svoje čuvare…
Da je sreće (čitaj, manje lenjosti) sada bi novinski stupci bili puni izveštaja o majstorstvu sa evropskih terena jednog dečaka iz Žitorađe, međutim, kao i svi veliki i večiti talenti, tako i Maljević junior, odabrao je da bude veliki u svom kraju, tamo gde niko nikada nije bio. Iako nekad do ludila dovodi svoju publiku i saigrače, mnogo su češći trenuci kada sa uzdasima i oduševljem publika širom rukometne Srbije isprati poteze jednog od unikatnih majstora rukometne igre. Što doduše nije čudo, kada se čuje njegovo prezime..
Na kraju, ostaje da zaključimo, još mnogo će vode proteći Toplicom dok se ne pojavi neko lucidniji, vickastiji i smeliji sa rukometnom loptom, a do tada ostaje da odabrani u ”Teheranu” uživaju u bravurama Maljevića, ne Paje na koga ste navikli, već Veselina, koji tek ima da pokaže šta sve zna. Jer ipak, talenat se nasleđuje, a s majstorstvom se rađa. Večeras je terenom plesala lenja rukometna bitanga Veselin Maljević, do sledećeg trenutka inspiracije ostaje nam samo da čekamo… I da, PAJINI LAVOVI SAVLADALI SU VUKOVE!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *