Возачи, стижу нова правила за технички преглед!

Нови правилник о техничком прегледу ступа на снагу 5. јула, па неисправна возила више неће моћи да продуже регистрацију тако лако као раније, пре свега јер почиње обавезно фотографисање возила из више углова и ригорозније контроле исправности. Возаче очекује технички преглед у трајању од најмање пола сата за путничко возило, а потом и прављење пет фотографија, уз назначено место фотографисања.

– Проверу неће проћи возила чији су пнеуматици испуцали или немају довољну дубину шаре, као ни она чије је вертробрнско стакло пуко и пукотина има тенденцију даљег ширења. Обавезна опрема у возилу мора бити комплетна. – објашњава Дејан Петковић контролор техничког прегледа у Кочану.

Како напомиње контролор Петковић, технички преглед неће моћи да се обави уколико је идентификациона плоча оштећена или избледела. Важно је да контролор може све податке јасно да прочита, јер уколико неке од тих података не може јасно а види, упутиће власнике таквог возила да се обрате овлашћеном произвођачу те марке и да узме нову плочицу.

Петковић додаје да власници обрате пажњу на следеће ставке јер уколико имају наведене недостатке неће моћи да региструју возило, а то су:

– Прљаво возило
– Неисправни брисачи
– Нечитљив број мотора
– Пукотина на ветробранском стаклу
– Неисправан уређај за заустављање
– Видно механичко оштећење шасије
– Неисправни светлосносигнални уређаји
– Некомплетна обавезна опрема у возилу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *