ФИЛМ „НИГДЕ“

Наташа, Буре и Антоан су троје нераздвојних пријатеља, који су завршили гимназију у Београду. Њихов однос балансира на танкој линији између пријатељства и љубави. Оне ноћи кад је Тамара рођена, Антоан је ухваћен и одведен у неки туђи рат. После рата, одлучују, након Наташиног инсистирања, да напусте земљу. Бирају Шведску, и Буре ће се побринути око виза.

У Шведској, једно време живе заједно. Буре брзо проналази посао као такси возач, Антоан не успева да пронађе прави посао. Бринући о Тамари, Наташа налази посао с рачунарима, али и то мало новца, Антоан троши кладећи се на коњским тркама. Његово грло, Аљаска, увек је последње, али он види победу у њеним очима.

Наташа често остаје на послу дуже, и започиње везу са својим шефом, кога Антоан зове Карл Билт. Ускоро, њихово поверење је на проби и свако од њих креће својим путем…

Буре почиње да ради као забављач у стриптиз групи, носећи костим гориле. Антоан понекад долази до велике куће у којој Наташа и Карл Билт живе, али никад не улази унутра. Долази само да види Тамару и живи од новца који му Буре позајмљује. Аљаска се повређује и умире, он не успева да се снађе, не успева да разуме другу културу и друге обичаје. Жели да се врати кући, али не може да прихвати живот без Тамаре…

У овој одличној драми глуме Небојша Миловановић, Милош Самолов, Марија Бергам, Ивана Велиновић, Борис Шавија, Ерол Кадић и други.

Сценарио и режија Предраг Велиновић који је рођен је 1966. године у Новом Пазару. Предаје на Факултету драмских уметности у Београду. До сада је снимио Шта радиш вечерас (1988), Сенке успомена (2000), Волим те највише на свету (2003), Мотел Нана (2010), Нигде (2017).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *