Велико интересовање за сутрашње такмичење у припремању рибље чорбе

Велико интересовање влада за такмичење у припремању рибље чорбе на сутрашњим Јужноморавским рибљим чаролијама, речено је радио Копријану у дољевачкој Јавној библиотеци, која организује ову најпознатију туристичку манифестацију дољевачког краја. Петнаест екипа је до овог тренутка најавило свој долазак, а пријаве су могуће и даље. Очекује се долазак кулинарских мајстора не само из наше општине, већ и из Прокупља, Мерошине, Алексинца, Житорађе и неколико екипа из Ниша.

Да ће ово бити једно озбљно такмичење говори и податак да ће сутра жирирати прослављени мајстори овог заната Зоран Мирашиновић из Удружења угоститељско-туристичких посленика Ниша, Предраг Стојановић кулинарски судија и Ранка Петровић, професорка нишке Угоститељско-туристичке школе, која ће бити и председница жирија.

Подсетимо, овај гастрономски спектакл почиње од 14.часова и предвиђено је да припремање рибље чорбе траје до 17.часова, али ће многа друга пропратна дешавања, попут такмичења у пецању, шаху, пикаду почети већ у 10 часова. Манифестација се завршава музичким програмом од 20 часова.

Организатори напомињу да је занимљив програм припремљен и за децу. Поред коњичког клуба Нониус из Г.Међурова, на обали Јужне Мораве крај Клисуре најмлађима ће на располагању бити и мали рингишпил и педалине. За посетиоце су обезбеђене и залихе пијаће воде.

Очекује се да и ове године Јужноморавске рибље чаролије, које се по 11.пут организују на обали Јужне Мораве крај Клисуре, посети више хиљада људи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *