Велики бод Житорађана у дербију Топлице

Детаљ са меча

У дербију 6. кола Зоне ”Запад” на популарном ”Баришту” у Житорађи, од 15:30 снаге су одмерили фудбалери домаће Житорађе и гостију из Прокупља, ОФК Топличанина. Сам меч носи са собом годинама уназад епитет ”дерби Топлице” и као такав иницира и мало више жара и борбе него уобичајно. Фудбалери Житорађе су у меч ушли у подређеном положају, са 14. позиције на табели и мотивисаним лидером на табели Зоне Запад, Топличанином. Међутим, од првог минута меча се видело да неће бити ни мало лак меч за обе екипе, домаћини су желели да покажу да су без права оспоравани, док је домаћин желео да се одржи на лидерској позицији. Ипак, на крају меч је завршен без голова, и заслужено смо гледали два полувремена у знаку обеју екипа. Први део меча припао је заслужено Прокупчанима, док су домаћини на терену изгледали помало погубљено гости су полако стезали обруч око гола домаћина, и имали неколицину зицера од чега бележимо покушаје из 21 и 35. минута, и оба после шута Антанасковића. Житорађа се у првом делу ослањала махом на правовремене интервенције капитена Цветановића, и борбеност у везном реду Кристијана Стевановића. У другом полувремену стратег домаћих уводи Миленковића и Сулејмановића од старта другог дела који су унели живост у редове домаћина, поготово омалени Сулејмановић, коме се касније поред остатка екипе придодао и резервиста Благојевић и најбољи актер на данашњем мечу капитен Миљан Цветановић, те су тако на крају бодови подељени на равне части, и на крају у Житорађи 0:0. Треба напоменути да је Топличанин у надокнади могао до целог плена али на срећу домаћина резервиста Марковић је у стопостотној шанси лопту шутнуо преко пречке.

Веселиновић у акцији

Играч гостију Веселиновић рекао је да је резултат реалан на крају после велике борбе обе екипе, али да суђење није било на завидном нивоу, што је посебно истакао као један од разлога за овај резултат.
Капитен Житорађе Цветановић изјавио је да су ови мечеви оно зашто се тренира фудбал, и да остаје жал за 2-3 неискоришћене шансе његове екипе које су могле да одведу меч у другом правцу.

Стадион: Фк Житорађа
Гледалаца: 200

ФК ЖИТОРАЂА: Здравковић 7, Станковић М. 6,5, Благојевић Д. 6,5, Момировић 6,5, Цветановић (к) 8, Стевановић В. 6,5 (од 45. Миленковић 6,5), Јовановић 6,5, Стевановић К. 7,5, Станковић И. 6,5(од 67. Благојевић А. 6,5), Мијајловић 6,5, Ђорђевић 6 (од 45. Сулејмановић 7)

ОФК Топличанин: Новаковић 7, Агатоновић 6, Радуловић 6, Стаменковић 6,5 (од 69. Бабовић 6) Радевић 6,5 , Веселиновић 6,5, Антанасковић 6,5, Милићевић 6,5, Митровић 6 (од 58. Станковић 6), Пауновић 7, Стојановић Н. 6,5 (од 65. Марковић 6)

Судије: Поповић, Златановић, Стојановић 7.

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Миљан Цветановић 8 (Фк Житорађа) 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *