Срђан Јовановић испунио циљ! Ходачашће на Хиландар – завршено

Кренуо је у преподневним часовима 11. септембра из родне Житорађе, испред себе имао је 700 километара дугог путовања, иза себе породицу, пријатеље и своје мештане који су поносно ових дана коментарисали како је један Житорађанин стигао до далеког Хиландара. Он је током целе прошле године најављивао боље резултате на тркама, и обећања испунио тако је било и овог пута, Срђан Пеци Јовановић је 23. септембра стигао на Хиландар. Како нам је рекао утисци су феноменални а већ сутра требао би да се врати кући.

– Какав је осећај када знаш да је иза тебе 700 километара и испуњено обећање дато 11. септембра ?

Пеци: Осећај је прелеп када знаш да си испунио нешто што си зацртао и обећао себи и другима. Мој циљ је био врло тежак и искрено плашио сам да ли могу издржати све ово, сада када је крај и када сам успео стварно је прелеп осећај. Сви ми честитају и то ми пуно значи.

– Шта ти је било најтеже на овом ходачшћу ?

Пеци: Па најтеже су ми биле поједине деонице пута где сам чак и ходао јер су узвишења била велика. Једна таква деоница је на пример од Ставроса до манастира Каково, која ми је баш тешко пала. Исто тако од Куманова до места Свети Николе то су јако тешке стазе, што због узвишења што због чињенице да сам сам а око мене све шуме и оранице.

– Које је најлепше место кроз које си прошао на овом путовању, и зашто ?

Пеци: Па било је неколико баш лепих места, ево да издвојим Куманово где су ме много лепо дочекали и испоштовали у хотелу ”Хармонија”. Задовољство је било трчати и кроз Килкис где су људи пријатни и заиста је било задовољство проћи туда. Има још пуно лепим места и месташца али да сада све не набрајам.

– Своју мисију завршио си дан раније, где си пронашао мотив за тај још већи подвиг?

Пеци: Тако је, дан раније сам завршио и баш ми је добро да сам имао један дан одмора. Мотив сам проналазио у нечему мени јако важном – добрим људима, окружењу, позитивним мислима. Када си на једној оваквој мисији нема места за негативну енергију и размишљања, поготово када си од 5 до 10 сати у путу.

– Колико ти је значила подршка људи из Македоније и Грчке ?

Пеци: Подршка ми је јако значила, јер је све лакше када имаш ветар у леђа. Имао сам срећу да сам наилазио на подршку у свим земљама у којима сам трчао, што ме је одушевило и терало да идем даље.

– Јеси ли свестан величине свог подвига, колико је он значајан пре свега за Житорађу а затим и српски народ?

Пеци: Па још увек нисам свестан али мислим да сам направио нешто што ће се памтити дуго. За 100 година ће неко дете из Житорађе моћи да се похвали како је један маратонац из његовог места трчао на Хиландар из свог родног места.

– Какви су ти даљи планови, да ли настављаш са тркама или правиш паузу ?

Пеци: Паузу нећу правити, сва ова подршка од људи ми је дала елана да наставим у још јачем ритму па ћу одмах наставити са тркама. Мислим да већ наредне недеље имам трку нисам сигуран.

Срђан Јовановић, маратонац из Житорађе, од 23. септембра и човек који је освојио Србију, Македонију и Грчку и стигао на Хиландар. Овај несвакидашњи подвиг остаће урезан у сећањима свим људима који су нетремице пратили Срђанов подухват, а Срђан од 23. септембра и званично постаје једна од спортских легенди Топлице, јер је урадио нешто што нико није пре њега, и нешто о чему ће се још дуго причати.

ДОБРИЧКЕ ИНТЕРНЕТ НОВИНЕ ЧЕСТИТАЈУ СРЂАНУ ЈОВАНОВИЋУ ПЕЦИЈУ НА ОСТВАРЕНОМ ЦИЉУ, И ЖЕЛИМО МУ ЈОШ ПУНО ОВАКВИХ ПОДВИГА И ОСВОЈЕНИХ МЕДАЉА НА ОНИМ КРАЋИМ ДЕОНИЦАМА ОД 21 и 42 КИЛОМЕТАРА.

* Овај интервју је урадила екипа ”Добричких интернет новина” забрањено је преузимање интервјуа, његових делова или фотографија без одобрења редакције или аутора. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *