Ускоро комплетна реконструкција дољевачке школе

Службеници из Канцеларије за инвестиције Владе РС и стручњаци за пројектовање су крајем прошлог месеца посетили школу “Вук Караџић” у Дољевцу. Том приликом договорена је комплетна реконструкција школе, рекао је директор Горан Илић.

Средином прошле године одобрен нам је пројекат реконструкције осмогодишње школе у Малошишту имамо још неке детаље да усагласимо и надам се да ће врло брзо да почну радови на комплетном сређивању школе.- рекао је директор Илић.

Он је истакао да су 28.децембра прошле године имали посету из Канцеларије за инвестиције Владе РС. Заједно са њима, у обиласку школе у Дољевцу, били су и представници пројектантске куће и представици локалне самоуправе и укратко су договорили шта све треба урадити како би ова установа заблистала у новом сјају.

Том приликом услагласили смо детаље око комплетне реконструкције школе. Тачније радиће се реконструкција котларнице и биће намештени нови котлови за грејање, биће урађени нови подови, унутрашња столарија, биће урађена нова фасада и кров. Овим пројектом предвиђено је и сређивање фискултурне сале. – истакао је Илић.

Приликом обиласка школе договорено је и уређивање спољашњег простора, односно биће урађени тротоари око школе и биће подгнута нова ограда.

Он је додао да ових дана, стручни људи, сређују пројекат којим су конкурисали због многих измена и обима радова. Према речима директора Илића, још увек немају тачан износ радова, али неке грубе процене говоре да ће то новчано износити од 20 до 30 милиона динара.

Илић је рекао да се нада да ће радови на комплетној реконструкцији школе кренути почетком летњег распуста, како би школарци, већ септембра ове године, могли несметано да крену у школу и похађају наставу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *