Топлички клубови траже привремене мере

Чак 20 клубова од укупно 28, затражило је писменим путем од ФС РИС, увођење привремених мера у ФС Топличког округа. Као главни разлог овог захтева се наводи не функционисање окружног фудбалског савеза као и непостојање лиге под окриљем поменутог савеза. Прошле године због незадовољства већина клубова из ФСО Житорађа је напустило лигу, а ове године су то урадила још 3 клуба из ФСО Прокупље. Ти клубови су били принуђени да формирају сопствену лигу у којој се од јесенас такмиче и зато траже од ФС РИС и председника Новице Тончева да хитно реагује и реши проблем. Како кажу потписници захтева, а то је више од 2/3 клубова ФС РИС је дужан да разматра овај захтев, а уколико до тога не дође обратиће се ФС Србије.

Да подсетимо пред почетак јесење сезоне 2015/2016 , Топличку окружну лигу је напустило 9 клубова из ФСО Житорађа, а руководство лиге је како би одржало такмичење уз велике напоре формирало у Блацу још два клуба “Јастреб” и “Ветерани Јастребац”, који су наступали на почетку лиге без регистрације од надлежних органа, као и без легитимација за играче. Пролећни део првенства су напустила још 3 клуба са територије ФСО Прокупље, међутим и то није било довољно да се ФС РИС запита зашто се то дешава.

И поред бројних нерегуларности које су пратиле такмичење, ФС РИС је слепо и без упуштања у проблематику на неки начин учествовао у злоупотребама , наводе у ФСО Житорађа. У овом савезу позивају надлежне да што пре реше „рак рану“, а не да проблем гурају под тепих.

У ФК Косовац из Прокупља кажу да чврсто остају при својим захтевима, а пре свега у делу где се грубо крши Статут ФС Србије.

Ево списка клубова који траже увођење привремених мера у ФСТО :

ФСО Прокупље: ОФК Топличанин, ФК Косовац, ФК Спартак, КМФ Долап, КМФ Прокупље, ЖФК Крстарица, ФК Каћуша Куршумлија и ЖФК Колибри Куршумлија.

ФСО Житорађа: ФК Житорађа, ФК Полет,ФК Борац, ФК Партизански пут, ФК Светлост, ФК Младост 1982, ФК Дунђерски, ФК НС Татко, ФК Реал, ФК Омладинац, ФК Победа, и КМФ Задругар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *