Свечана додела диплома вуковцима ОШ “Вук Караџић”, ђак генерације Алекса Митровић

Доделом диплома малим матурантима – вуковцима ОШ „Вук Караџић“, који су својим радом и залагањем постигли одличне резултате из свих предмета, али и забележили успехе на многобројним такмичењима, свечано је завршено њихово осмогодишње школовање. Школске 2018/2019. године дољевачка образовна установа може се подичити са двадесет вуковаца у генерацији која броји укупно око 200 ђака и у којој је сваки трећи ученик одличан. Школа и локална самоуправа за најбоље су, по традицији, обезбедили и награде.

Директор школе Горан Илић рекао је у изјави Радио Копријану да је овогодишња генерација осмака постигла успех сличан претходним, како по оценама, тако и по резултатима завршног теста, без обзира на то што је недавно одржану малу матуру пратило низ неправилности. Додаје да је математика урађена незнатно боље, а да је већина ђака подбацила на комбинованом тесту.

Такође, изабрани су и ђаци генерације на нивоу осмогодишњих одељења, којих је укупно четири, као и ђак генерације на нивоу школе.

А најбољи међу најбољима су Огњен Николић ђак генерације школе у Дољевцу, Нина Хајмерл у школи у Малошишту, Лазар Стојиљковић у одељењу у Белотинцу и Алекса Митровић који је ђак генерације одељења у Пуковцу, уједно и ђак генерације на нивоу општине.-Вуковци су награђени књигама и бесплатним картама за дољевачки Аква парк, док је ђак генерације на нивоу општине добио и новчану награду од 10. 000 динара, рекао је директор Илић.

Ђак генерације

И овога пута ђак генерације стиже из Пуковца. Алекса Митровић је учесник многобројних такмичења, на којима је постигао завидне резултате. – Највећи успех постигао сам на такмичењима из књижевности, два пута сам освајао друга места на Окружним такмичењима, а у 7.разреду сам се пласирао и на Републичко такмичење. Такође, такмичио сам се и из историје, географије, техничког. Додаје да планира да упише Гимназију “Светозар Марковић” у Нишу, а за подршку током школовања која је, како додаје, допринела при добијању титуле овогодишњег најбољег ђака у општини, захваљује родитељима, друговима и наставницима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *