Skandal u Domu zdravlja Žitorađa-Doktorka odbila da pošalje sanitet!

Dežurna doktorka u Domu zdravlja Žitorađa, odbila je da pošalje vozilo kako bi se prevezla žena koja zbog bolesti nije mogla da hoda i sela je nasred puta u selo Badnjevac.
Kako kaže Dejan Dinić, koji je zatekao ovu scenu u blizini svoje kuće, žena Marina Radinović (42) sa suprugom Batom više nije mogla da hoda i sela je na sred ulice, a zatim je on pozvao Dom zdravlja, a doktorka koja se javila mu je rekla da nema vozilo, a i da ima ne bi ga poslala!
– Nadomak moje kuće kada sam se vraćao s posla video video sam ženu kako sedi na putu i čoveka pored nje. Prišao sam i čovek mi je rekao da već pet sati idu peške, prešli su desetak kilometara, jer njegova supruga ima bolove. Dalje odavde više nije mogla – kaže Dejan Dinić iz Badnjevca koji je zatekao bračni par na putu.

Reč je o siromašnim ljudima koji nemaju telefone i koji su ali su krenuli su peške iz svog sela Donji Drenovac. Oni su od komšija zvali Dom zdravlja, pa kako nisu hteli da dođu, stigli su peške do Badnjevca, kada je i ženi pozlilo i ona nije mogla dalje da krene.
Dinić, inače naš kolega, koji ih je pronašao dodaje da je pozvao i policiju i direktora Centra za socijalni rad u Žitorađi, pa ih je onda on prevezao do Doma zdravlja, gde je žena primila terapiju.

Kada su stigli do Doma zdravlja u Žitorađi dežurna doktorka je priznala da je pogrešila i da je ishitreno reagovala i izvinila se za ovu reakciju.

U toku je policijska istraga povodom celog slučaja. A kako kaže Dinić on je izjavu, na poziv službenih lica, dao juče u PS Žitorađa.

Direktor Doma zdravlja Žitorađa Aleksandar Stanković kaže da žena o kojoj je reč nije životno ugrožena i da je poznaju, pošto ima hronični reumatizam.

 

Foto D.D.

1 komentar

  1. Treba da uzme doktorka pa da tuži tog novinarčića, jer širi laži, dezinformacije i nanosi ljagu njoj, domu zdravlja, ministarstvu zdravlja a samim tim i državi Srbiji. Nije odbila već nije imala slobodno vozilo tj vozača!!! I zato ne lažite!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *