Прваци посетили истурено одељење Јавне библиотеке у Малошишту

Прваци ОШ „Вук Караџић“ школе у Малошишту посетили су недавно отворено истурено одељење Јавне библиотеке у том месту. Како каже учитељица Данијела Митровић циљ ове посете је да деца развијају љубав према читању и књизи. Такође, како је већ постала традиција Јавне библиотеке у Дољевцу, прваци су добили бесплатне чланске карте. Учитељица Данијела истиче да сада ђаци отварањем библиотеке у Малошишту имају могућност да чешће посећују библиотеку и друже се са књигом јер су у оквиру пројектне наставе планиране баш теме које се тичу библиотеке и културе читања.

  • Од прошле школске године ученици разредне наставе имају нови изборни предмет који се зове пројектна настава. Заједно са ученицима бирамо теме пројеката које радимо у току школске године. Наша прва тема, како смо се договорили, у оквиру пројектне наставе носи назив „Од сликовнице до енциклопедије“ тако да смо јуче искористили леп дан и посетили библиотечки огранак у Малошишту у просторијама Дома културе- каже учитељица Данијела Митровић у изјави за радио Копријан.

Како истиче учитељица Данијела многа деца су тек јучерашњом посетом први пут била у библиотеци.

  • Прваке је дочекао библиотекар и наравно пуне полице књига. Деци је објаснио шта је то библиотека, како су распоређене књиге на полицама и упознао их са дечјим књигама. Деца су била одушевљена постављала доста питања и разгледала бројне књиге- каже Митровићева.

Наравно, Јавна библиотека као увек добри домаћин, припремила је деци слатко и слано послужење и сокове, али и чланске карте. Јавна библиотека, можемо рећи већ традиционално, бесплатно учлањује све прваке на територији општине Дољевац, како би деца посетила библиотеку, упознала се са њеним радом, и учила и неговала културу читања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *