Прича о Стефану Стевановићу из Шарлинца напунила странице свих медија у земљи

Ових дана странице штампаних и онлине медија у нашој земљи пуни прича о Стефану Стевановићу, младићу из Шарлинца, у општини Дољевац, који је на свом личном примеру показао, да то што је особа са ивалидитетом, не мора да буде препрека за постизање завидних резултата на разним пољима.

Стефан са родитељима и сестром

Овај 25-огодишњи младић је дипломирани правник, али и активан и врло успешан спортиста. Потпуно је самосталан и све свакодневне обавезе обавља без икаквих проблема.

Наиме, како је Стефан рекао у разговору за Радио Копријан, који ћете моћи да чујете у нашим вестима у 13 и 17.часова, то што је од своје друге године живота слеп, није га спречило да се школује, али и да се посвети спорту, а поједнако је успешан у свему чему се посветио.

Факултет је завршио за просеком 9,76. Још један испит дели га од титуле мастера права, а на јесен планира да упише и докторске студије. Овај младић, наш становник, уједно је и члан Гоалбалл тима “Наис” из Ниша, и екипни државни првак у овом најпопуларнијем спорту са лоптом за слепе и слабовиде особе. Недавно се са саиграчима вратио из Малмеа где је његова екипа освојила ИИ место на турниру Малме опен.

И то није све. Недавно је, врло брзо након дипломирања, добио и посао у Канцеларији за младе града Ниша.

Својим примером мотивација је многима који на путу до остварења циљева наилазе на препреке, доказујући да је снагом воље и подршком околине могуће много тога.

 

Насловна фотографија: Фб страница Гоалбалл “Наис” Ниш

Остале фотографије: Приватна архива

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *