Превенција и заштита од дискриминације и насиља у школама

У току је реализација пројекта „Превенција и заштита од дискриминације и насиља у школама“ који се финансира средствима буџета Министарства просвете, по основу Конкурса намењеним за дотације невладиним организацијама и другим непрофитним организацијама значајним за образовање у 2023. години, а који је реализује Удружење „Инклузија данас“ из Прокупља. Данас су  одржане радионице  у школама у Дољевцу и Житорађи.

  • На радионицама одржаним у Житорађи и Дољевцу, тема је била „Идентитет- шта је то?“ у оквиру којих смо разговарали о Људским правима, облицима дискриминације, начинима решавања конфликата и још сродних појава који ће полазницима помоћи да препознају дискриминацију и насиље, као и механизме да се са њима изборе. Ученици су имали прилике да се усвоје нова знања и развију нове вештине – рекла је Александра Марковић.

У  школи у Житорађи одржано је и предавање „Стереотипи, предрасуде и дискриминација“ као  наставак активности из претходног периода.

Пројекат Превенција и заштита од дискриминације и насиља у школамасе финансира средствима Министарства просвете, по основу Конкурса намењеним за дотације невладиним организацијама и другим непрофитним организацијама значајним за образовање у 2023. години.

Реализатор свих активности је Удружење „Инклузија данас“ из Прокупља, а радионице и предавања биће организовани за ученике средњих и основних школа у општинама Житорађа, Блаце, Бојник и Дољевац, као и Граду Прокупљу. Пројекат ће се реализовати у периоду од 01.06. до 30.11.2023. године.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *