ПОТВРЂЕНО: Житорађа са три зонаша од јесени

ЖИТОРАЂА – Општина Житорађа претендује да постане општина са највише екипа у зонашком рангу такмичења. После прошлогодишњих учесника Фк Житорађе и Фк Светлости из Бадњевца која је на крају остала у зонашком друштву, уместо шампиона ТОЛ-е Омладинца из Подине, зонашком друштву придодаће се и трећа екипа из ове општине, а то је ФК Добрич из Пејковца. Иначе, занимљивост је да ће екипа Добрича која се после дужег низа година враћа у зону, бити једина екипа која ће играти као домаћин на свом стадиону, с обзиром да горе поменута Светлост игра у Пуковцу, а Житорађа је један део сезоне играла у Прокупљу, затим Белотинцу тако да ни сада није позната судбина око тога где ће Житорађа играти као домаћин.
С обзиром да припреме још увек нису кренуле не зна се у којим ће саставима екипе упловити на јесен у нову авантуру, али сигурно је да екипе оформљене на пролеће, које су одиграле свега два меча, неће претрпети неке значајније промене (СВЕТЛОСТ И ЖИТОРАЂА). Што се повратника Добрича тиче, они у зону улазе са још недефинисаним амбицијима с обзиром на то да су се у четврти ранг такмичења вратили сасвим случајно, како каже први човек Добрича, Дарко Живковић.
Враћамо се у Зону после дужег низа година. Додуше, овог пута сасвим случајно, јер је екипа која је требала да уђе у лигу као шампион одустала у последњем тренутку. Још увек смо затечени ситуацијом, па тако да нисмо могли да креирамо неке дугорочне планове. Оно што у овом тренутку могу да вам кажем јесте да ће окосницу у Зони чинити домаћи играчи, уз по неко појачање са стране. Наравно, очекујемо и подршку општине иако смо свесни да неће бити лако општини да подржи три зонаша. Такође, радимо на довођењу тренера, и то нам је тренутно проблем број 1. – истиче Живковић, и додаје да очекује да ће имати свесрдну подршку Пејковчана, који су се после дуго година зажелели зонашког фудбала.
Из Светлости кажу да неће екипа претрпети неке значајније играчке промене, да су могућа два-три одласка, и исто толико долазака, док што се Житорађе тиче ситуација око домаћинства она остаје једина непознаница, док што се играчког дела тиче, ту је све јасно и Житорађа претендује на врх. Остали су сви, и најављен је долазак још 4-6 проверених српсколигашких играча.

НА СЛИЦИ: ФК СВЕТЛОСТ БАДЊЕВАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *