PEJKOVAC OČITAO LEKCIJU ŽITORAĐI: Komšijski derbi sasvim zasluženo Dobriču

PEJKOVACSTADION: Grbavica (Pejkovac) SUDIJA: Aranđel Veljković (Vranje) 7,5 GLEDALACA:ŽUTI KARTONI: Stanisavljević, Đorđević (FK Dobrič) Marjanović, Valjarević (FK Žitorađa) STRELAC: Marković u 55. min za Dobrič.

FK Dobrič: Veljković 7,5, Krstić 8, Đorđević 7, Stanisavljević 7, Mladenović 7,5, Veselinović 7,5, Stojanović 6,5, Slavković 7 (Stanković – ), Milošević 7 (Mar. Grujić – ) Mil. Grujić 7, Stanojević 6,5 (Marković 7)

FK Žitorađa: Antonijević 6,5 Jovanović 6,5, Valjarević 5, Stojanović 5,5, Dinić 5,5, Stefanović – (Damnjanović 5,5,) Mitić 5,5, Todorović 7, Marjanović 6, Stanković 5,5, Avramović 6.

IGRAČ UTAKMICE: Marko Krstić (Fk Dobrič) 8

U derbiju 17. kola Zone Jug, na svom terenu u Pejkovcu pretposlednja ekipa Dobriča dočekala je favorizovanu Žitorađu, i na kraju sasvim zasluženo slavila uzevši skalp favoritu. Od samog starta videlo se veće htenje kod izabranika Igora Cakića, koji je u ovom meču u svakom segmentu igre dobio svog kolegu Miloševića sa druge strane. Žitorađa je prosto u današnji meč ušla sa pristupom kao da je on već dobijen. Tu lagodnost i opuštenost u igri koristili su domaći, koji su bili maksimalno motivisani. Pejkovac je već u uvodnih 20 minuta imao dve prečke i još jednu šansu, dok je Žitorađa prvi put ozbiljnije pripretila oko tridesetog minuta preko Mitića kada je lucidni Veljković u padu uspeo da odbrani, i drugi put preko Todorovića kada je opet njegov udarac zaustavio Veljković.
Treba posebno napomenuti da su danas jedino opravdali očekivanja kod gostiju Todorović, od koga je sve kretalo i donekle Jovanović, koji je za nesreću kao direktnog rivala imao Krstića, koji je odigrao utakmicu života. Rana povreda Stefanovića, samo je još više produbila bezidejnost u igri gostiju, a osokolila domaćina da krene u opsadu gola Antonijevića.
Kod domaćina treba istaći pored Krstića, i Mladenovića i Veselinovića, koji su tokom celog meča gospodarili odbranom. Mogao je Pejkovac i da uveća svoju prednost još nekoliko puta, a najizglednije šanse za to je imao napadač Milošević čija je dva projektila sa preko 30 metara u poslednjim sekundama odbranio Antonijević.
Na kraju, stiče se utisak sasvim zaslužena pobeda domaćina, i podsticaj da nastave sa ovakvim izdanjima u daljem toku prvenstva, a gostima opomena da se fudbal igra 90 minuta, i da uloga favorita nema baš preveliki značaj na terenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *