Општина Дољевац и наредне године велико градилиште, ускоро и нова фабрика!

Одборници СО Дољевац су на јучерашњој седници усвојили буџет за 2020. годину, а чак преко 450 милиона динара је предвиђено за инвестиционе активности. Више од половине тог новца, преко 280 милиона динара, уложиће се у изградњу пратећих садржаја поред ауто пута, односно поред Аква парка. Поред тренутних радова који се одвијају на изградњи пешачке стазе у Малошишту ускоро ће се радити и кружни ток код Кнежичке реке.

У изјави за радио Копријан председник општине Горан Љубић је обелоданио и још једну страну инвестицију која ће допринети отварању 120 до 150 нових радних места.  Љубић каже да је прича са фирмом из Швајцарске која производи етикете за познате  брендове Нивеа,  Кока кола, и слично, актуелизована поново после две године и да је постигнут договор скоро о свим детаљима.

Ова инвестиција из Швајцарске је вредна око 9 милиона евра, а како каже председник Љубић, циљ је да наредне године таквих инвестиција буде у вредности око 20 милиона евра.

Улагање у школство наставиће се и наредне године, па ће тако у реконструкцију централне школе у Дољевцу бити уложено око 106 милиона динара, закључио је на крају разговора Горан Љубић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *