Одржана Бостанијада у Мекишу

У суботу, 20.јула, одржана је 19.Бостанијада у Мекишу. Ова традиционална манифестација окупила је у вечерњим сатима велики број посетилаца. Поред културно-забавног програма одржај је избор за МИСС Бостанијаде, а подељене су и вредне робне награде победницима у категорији за најтежу и најслађу лубеницу као и за најбољег и најуспешнијег узгајивача бостана.

Организатори овогодишње Бостанијаде били су Јавна библиотеке Дољевац и МЗ Мекиш.

Како каже директор Јавне библиотеке Дољевац Боги Митић ове године концепција културно-забавног програма је била мало измењена, па је уместо главне звезде вечери, прилику да се представе публици, добиле му младе наде са наших простора, које су се опробале у познатим музичким такмичењима. У оквиру програма подељене су и награде пољопривредницима.

  • Ове године интересовање пољопривредника за такмичење за најслађу и најтежу лубеницу и дињу је било слабо. Свега шест такмичара се пријавило и стручна комисија Пољопривредно-саветодавне службе Ниш, на челу са др Сашом Станковићем, изашла је на терен, извршена су мерења и проглашени победници. Због малог броја пријављених  Силвана Живковић из Мекиша победница је у све три категорије. Она је добила награду за највећу и најслађу лубеницу и најтежу дињу- рекао је директор Митић.

Победничка лубеница тежила је 18 килограма и 600 грама, а диња 7 килограма и 600 грама.

За најбољег произвођача бостана проглашен је Стефан Вукић из Мекиша који је као награду добио прикључну машину расипач вештачког ђубрива или такозвани циклон вредности 26.500 динара.

Током културно-забавног програма одржан је избор за Мисс Бостанијаде, а титулу најлепше девојке понела је Кристина Ђорђевић из Ниша, док је за Мисс публике изабрана Александра Станковић из Кочана.

Публици су се представиле и нове наде, певачке звезде у успону, Миодраг Ђокић, Данијела Миладиновић, Весна Живадиновић, Омер Зукановић и Ненад Петровић.

Наступиле су и фолклорне групе из Пуковца, Чапљинца и Гркиње. Програм је водио Власта Ценић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *