Odličan odziv građana u Doljevcu i Žitorađi za preventivne preglede

U nedelju su u Domu zdravlja Doljevac i Domu zdravlja Žitorađa održani besplatni preventivni pregledi, koje je organizovalo Ministarstvo zdravlja. Građani su u velikom broju iskoristili ovu priliku da bez čekanja i zakazivanja provere svoje zdravstveno stanje.

U Domu zdravlja Doljevac, na pregled je došlo 97 pacijenata. Hormone štitne žlezde proverilo je 88 osoba, 27 je obavilo PSA test za tumorske markere prostate, dok je oko 60 pacijenata prošlo internističke preglede. Jedan pacijent je upućen na dalje lečenje zbog otkrivenih promena koje zahtevaju dodatnu dijagnostiku.

Sličan odziv zabeležen je i u Žitorađi, gde je najveći broj pacijenata došao da proveri nivo hormona štitne žlezde. A  vladalo je i za pedijatrijske preglede dece. Juče je u DZ Žitorađa pregledan 101 pacijent.

Ovi preventivni pregledi imaju ključnu ulogu u ranoj dijagnostici, koja je od suštinskog značaja za unapređenje zdravlja i uspešno lečenje bolesti. Ministarstvo zdravlja će nastaviti sa organizacijom ovakvih akcija, kako bi što veći broj građana imao pristup preventivnoj zdravstvenoj zaštiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *