ОД ОВОГ ВИКЕНДА ”БУБАМАРА” СЕ ОПЕТ КОТРЉА: На старту пролећа општински дерби, Пејковац гостује у Орашју

ЖИТОРАЂА – Сви љубитељи ”бубамаре” у општини Житорађа са нестрпљењем су ишчекивали 6. март за када је заказан почетак пролећног дела првенства у Зони Југ, у којој се такмиче чак три екипе из општине Житорађа.
Пролећни скалп ће данас  од 14 часова, покушати да узму екипи Будућности из Орашја фудбалери Добрича из Пејковца, који ће појачани појединим озбиљним именима, покушати да се изборе за преживљавање у грчевитој борби за опстанак.
Као што смо и раније најављивали предстоји нам тешка борба у пролећном делу, и спремни смо за њу. Тренер Цакић је направио један компактан тим, који делује одлично, и сада нам остаје да уз вредан рад и мало спортске среће која је један од предуслова у оваквим ситуацијама, да изборимо опстанак у Зони и наредне године. Свакако да се највише уздамо у наше најзвучније име Душана Младеновића, али и поред њега Добрич има мноштво играча који могу да одговоре задатку. – кратак и резервисан је био у изјави један од челних људи Добрича, Славољуб Ристић.
С друге стране, сутра од 14 часова, на стадиону у Орљану, ”домаћини” на сутрашњем сусрету, фудбалери Житорађе дочекаће екипу Светлости из Бадњевца. Из екипе Светлости, апсолутну улогу фаворита препуштају старијим комшијама из Житорађе, али напомињу да у Орљане неће доћи са белом заставом.
Житорађа је фаворит и то је неоспорно. Искуснији су, зрелији и имају више зонских утакмица у ногама, нама је ово тек друга сезона. Наши момци су тако спортски васпитани да респектују сваког противника али да се не плаше ни једног. Сигурно је да ћемо дати све од себе да добро намучимо Житорађу, а ако буде прилике и победимо. – рекао је у краткој изјави Саша Станковић први човек Светлости.
Председник Фк Житорађа, Милан Марјановић има слична очекивања од сутрашњег локалног дербија као и његов колега са друге стране Станковић.
Утакмице ове две екипе су увек утакмице са доста жара и борбе на средини терена. Слажем се да смо искуснија екипа у овом тренутку, али далеко од тога да је наш сутрашњи противник лак. У меч улазимо боље позиционирани, и добро припремљени, али то не сме да нас заварава и натера нас да се опустимо сутра. Очекујем једну мушку, витешку борбу, праћену лепим фудбалом на обе стране каква је увек у овом локалном дербију, и да на крају победи бољи. А ми ћемо покушати да то будемо ми. – рекао је Милан Марјановић.
Следи узбудљиво фудбалско пролеће у општини Житорађа, свакако највише узбуђења ће бити у Пејковцу, коме ће свака утакмица бити или не бити, али такође доста занимљивих мечева очекује се од Житорађе и Бадњевца.
Да подсетимо, на зимску паузу фудбалери Житорађе отишли су као петопласирани са 24 бода, Светлост је завршила на осмој позицији са два бода мање од Житорађе, док је у најнезавидинијем положају управо горепоменути Добрич који из 15 мечева јесењег дела је успео да сакупи свега 8 бодова што је довољно за тек претпоследњу 15. позицију на табели.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *