Нове фабрике у Дољевцу, шанса за нова запошљавања!

Председник општине Дољевац Горан Љубић, изјавио је за радио Копријан, да ускоро долазе нови инвеститори који ће  грађанима понудити нова радна места.

  • Швајцарска фирма треба да инвестира око 9 милиона евра, а грчки инвеститор, који планира да отвори хладњачу, инвестираће око 3 милиона евра. –  казао је председник Љубић у изјави за радио Копријан.

Хладњача која ће бити изграђена у  општини Дољевац, капацитета 1200 тона, имаће и пратеће објекте попут сушара и тунела, упослиће у стални радни однос око тридесетак радника, док ће у сезони упослити још око 70 радника на одређено време, претежно женског пола, у трајању од око 6 месеци.

Швајцарска фирма, како каже Љубић, има у плану да у стални радни однос запосли 125 радника. Ова фирма бавиће се производњом етикета које се лепе на флашама Coca-Cole, омота за чоколаду „Тоблероне“ и кутија за „Swatch“ сатове.

  • У овој фирми производиће се трилиони комада етикета за производе светских брендова.  Власник ове фирме, поред испоставе коју ће отворити у нашој општини, годинама уназад успешно послује и у Мађарској и у Швајцарској у Луцерну.  Све је у финалној фази, што се тиче овог инвеститора, и ускоро треба да добије ,од наше државе, подстицај  у износу од око 650 хиљада евра. – каже Горан Љубић.

Он није желе да открива локације будућих фабрика док и сваки најситнији детаљ не буде договорен, али како каже, једно је сигурно, ове две фабрике биће конкуренција Леонију, што се упошљавања радника тиче, али и плата и услова рада.

На крају је још додао да ће општина Дољевац, као и сваки пут, изађи у сусрет будућим инвеститорима, а овога пута обавезала се је да доведе струју до будућих објеката и ових дана треба да се окончају договори са нишким ЕПС-ом о изградњи две нове трафостанице јачине око 2 мегавата.

1 коментар

  1. A JEЛ ОНИ ИМАЈУ ДОЗВОЛУ ЗА ПРОИЗВОДЊУ ЕТИКЕТА ИЛИ ЋЕ НА ЦРНО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *