Нестали старац (75) из Кнежице умро од смрзавања

Мушкарац  В.М (75) из Кнежице, чији је нестанак пријављен 26.фебруара,  пронађен је мртав, од последица смрзавања, на пољском путу у Малошишту.

Према речима др Миодрага Ранђеловића,који је константовао смрт,  несрећни старац је већ боловао од деменције и више пута је одлазио од куће.

  • Старац је живео са ћерком и унуцима. Нико није приметио када је изашао из куће у собним папучама.  Он је у протеклом периоду више пута то чинио јер је патио од тешког облика сенилне деменције. Ћерка је пријавила 26.фебруара  његов несатак, али на несрећу, старац је умро од последица смрзавања.- рекао је за радио Копријан  др Ранђеловић.

За В.М. је била расписана потрага након што укућани нису могли да га пронођу.

Према речима др Ранђеловића, беживотно тело несрећног човека пронађено је без папуча, само у чарапама, на локалном путу ка сеоском гробљу у Малошишту.

  • Установљено је да је преминуо услед смрзавања, а никакве друге сумњиве околности нису уочене. – истакао је др Ранђеловић, овдашњи мртвозорник.

Како каже овај лекар, ова болест, од које је боловао В.М. је каркетристична по томе да је прати опадање интелектуалних способности, психичка инертност, тешкоће у памћењу, фиксација за догађаје из прошлости, тешкоће у прилагођавању и сл. У каснијој фази болести могу да постану узнемирени, устају ноћу, спремају се да иду негде, одлутају и изгубе се или се стално шетају у истом простору.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *