Млађани Житорађанин, Лазар Тасић трећи најбољи дрвосеча у Европи

На недавно одржаном Европском првенству младих дрвосеча у Чешкој, испред пољопривредно-шумарске школе Јосиф Панчић у Сурдулици, Србију је представљао и 17-годишњи Лазар Тасић, иначе из Житорађе. Лазар је на првенству освојио треће место у појединачној и четврто у екипној конкуренцији.
Како каже Тасић за Добричке, овај успех је показатељ да се у његовој школи ради квалитетно са младим шумарима.
Драго ми је да смо показали да ови резултати нису случајни, и да се у пољопривредно-шумарској школи Јосиф Панчић у Сурдулици, ради јако квалитетно са нама младим шумарима. Свакако, највише бих се захвалио мом ментору, професору Далибору Петрову који ме је спремао неких месец дана за ово такмичење. – рекао је за Добричке, Лазар Тасић.
Поред трећег места у Чешкој, млади Житорађанин је у Бугарској, на Балканском првенству освојио друго место, док је на републичком првенству био први.
Као и у Тетеву, Тасић се такмичио у чак 5 дисциплина, а то су: обарање стабла, замена ланца, комбиновани рез, подлога и кресање грана.
У најважнијој дисциплини, обарању стабла Тасић је био први са освојених 656 од 660 поена. Док је у комбинованом резу био други, а у укупном пласману са 1310 поена, трећи такмичар у конкуренцији од чак 34.
Тасић, који својим резултатима изазива интересовање свих локалних медија каже да му прија популарност, и то што се за њега чуло по Србији.
Наравно да ми прија пажња у медијима, свакако највише у томе удела има и ваш портал који је писао први о мојим резултатима, а оно што могу да кажем јесте да ми нон стоп људи честитају, срећу ме на улици, распитују се за моја такмичења и тако, лепо је углавном. – искрен је Тасић.

Како објашњава овај 17-годишњак, његов одабир школе није случајан и наставиће да се бави шумарским позивом по завршетку свог школовања у Сурдулици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *